ÖMEROĞLU’NDAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

10 Aralık 2014 Çarşamba 15:30
ÖMEROĞLU’NDAN İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Haktanoğlu, mesajında, “İnsanlık Tarihinin en önemli belgelerinden olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 66. yıldönümünü kutluyoruz.” dedi.
Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni İlk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur.
Ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Şahısların kanun önünde eşitliğine ve ayrımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı,Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyetinin değiştirilemez niteliklerindendir.
Sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde de, insan hak ve hürriyetlerinin hayata geçirilmesi, ezilen, zulme uğrayan ve yok edilmeye çalışılan milyonlarca insanın da insan hakları, can ve mal güvenliğini sağlama, temel hak ve özgürlüklerini güven içinde kullanabilme ve özgürce yaşama hürriyetine kavuşması mücadelemiz kesintiye uğramadan devam edecektir. Ortadoğu ülkelerine dikkat çekerek mesajına şöyle devam etti. Yanı başımızda bir ateş gibi yanan Suriye, Filistin, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan, Somali ve dünyanın daha birçok yerinde kan ve gözyaşı akmaktadır. İnsan hakları ihlal edilmektedir. Barışa, eşitliğe, huzura ve kardeşliğe; ırk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bütün insanların yararlanabileceği hakları kullanmakta herkes eşittir.

Savaşların olmadığı, barış içinde yaşanan, güçlünün zayıfı ezmediği, hiçbir ırkın diğerine karşı üstünlük gözetmediği, soykırımların, işkencelerin, zulümlerin yaşanmadığı, insan haklarının sözde kalmayarak her insanın özgürce yaşadığı, kan ve gözyaşının olmadığı barış içinde bir dünya hayal ediyoruz.
Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün 66.yıldönümünü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Editör

Son Güncelleme: 10.12.2014 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.