Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bakıyorsun kadına verdiği değeri hiç kimseye vermemiş.

Eşine evlenme teklif ederken Hz. Hatice ona ediyor biliyorsunuz Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir saksı alıyor içine bir ot dikiyor otun yanına da bir çiçek ekiyor ve Hz. Hatice ye dönerek, bu çiçek sensin bu ot benim eğer aynı topraktan beslenmem seni etkilemeyecekse beni kabul et diyor. Eşini deve gürelerini rahat seyretsin diye sırtına alandır..

Efendimizin Dadısı vefat ediyor kendi eliyle mezarını kazıyor içine girip yarım saat yatıyor ne yapıyorsun diye sorduklarında? Ölen Dadısı için şimdi o kendini soğuk toprakta hissetmesin diye toprağı ısıtıyorum vücudu alışkanlık cezbetsin diye. Böyle bir değer var mı ?

Kadın gelip Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) soruyor niye biz savaşa gitmiyoruz, niye biz şehit olmuyoruz niye biz bu sevabı alamıyoruz.

Efendimiz buyuruyor ki senin bir gün karnında o çocuğu taşıman şehitlikten çok daha büyük bir sevaptır.

Peygamber efendimizden sonra kadına verilen değer artmıştır.

Peygamber efendimiz S.A.V hz ali,YE seni Fatıma ya köle Fatıma, yıda sana hizmetçi yaptım demiştir bundan daha güzel bir kadına verilen değer olabilir mi. İslam dininin aileye bakışı net tir.

Kadın Vatan'dır,

Kadın Namus, Şeref, Haysiyettir.

Kadın Erzurum’ dur

Kadın İzmir'dir,

Kadın Hatay'dır.

Kadın ANADOLU' dur,

KADIN MEMLEKET..

Kadın ay yıldızdır,

Kadın kan kırmızı Bayrak' tır..

Kadın ANA'DIR.

Kadın nazlıdır, kadın saklıdır, kadın ulaşılması zor olandır, Kadın gizlidir, kadın beklenendir ve bütün kadınlar bu yüzden özeldir. Kadın ALLAHIN yarattığı en güzel varlıktır.

Kadın Erzurum’dan Hatay'a Sinop'tan, İzmir'e, Ardahan’a kadar olan Anadolu' dur. Kadın uğruna savaştığımız Türkiye’dir, Kadın candır, vefadır, anadır.

Kadın, Allah' in bize emanetidir.

Kadın, erkeği temsil eden “Ay”ı aydınlatan güneştir.

Kadın evin direği, bahçenin çiçeği, bu güzel vatanında Şehittedir mücadelesidir

Kadın Türklerin Anayurdudur,

Kadın herkesi önce karnında, sonra kucağında ve sırtında taşıyandır.

Kadın savaşlarda mermiyi taşıyan "Evladım anasız büyür ama vatansız büyüyemez" diyerek kundaktaki bebeğini bırakıp savaşa katılan Nene Hatundur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Sait Ergören 2023-05-09 10:43:32

"Senin bir gün karnında o çocuğu taşıman şehitlikten çok daha büyük bir sevaptır" şeklindeki hadisin kaynağı nedir? Uydurma sözleri Allah Resulü Muhammed'e atfetmek büyük günah değil midir?

Misafir Avatar
erdemd emirci 2023-08-20 14:11:36 @Mehmet Sait Ergören

o kadar uydurma hadis varken, kadınları ve anneliği öven bir cümleden nedne rahatsız oldun Allaın yobazı.

Beğenmedim! (0)