Kulislerde konuşulan Tortum!

Kulislerde konuşulan Tortum!

admin
admin
11 Nisan 2019 Perşembe 00:18
Kulislerde konuşulan Tortum!

Vedat REFAYELİ

Çok da öncesinde BBP adayının kazanacağı sıklıkla konuşulmuş olsun. Bir gerçek var ki yapılan Tortum ilçesindeki seçimi iktidar partisinin adayı kaybetti ve bu tam bir sürprizdi. AK Parti için ‘yenilgi’ olarak değerlendirilen bu seçimle ilgili tartışmalar bir hafta geçmiş olmasına rağmen halen daha devam ediyor. Bilhassa seçime 10 gün kala gerek AK Parti milletvekillerinin ve gerekse Büyükşehir Belediye Başkanının yoğunlaştığı Tortum’da ki seçim, genelde elde edilen başarıya sanki de gölge düşmüş görünüyor. Hiçbir AK Partili, il genelindeki yüzde 65’lik başarıya sevinemez , Tortum’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor oldular. Çok yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Tortum ile ilgili şu iddialar var.

-Esasında öncesinde AK Parti’den aday adayı olan ama Ömer Hancı tercihi üzerine BBP’den aday olup kazanan Muammer Yiğider’i Mehmet Sekmen istemedi. İkili arasındaki kırgınlık ve kızgınlığın, bir önceki yerel seçimden kalma bir problem olduğu sanılıyor.

-Mehmet Sekmen aslında Özel Kaleminde görevli Lütfü İhsan Ünlü’yü Tortum’dan aday göstermek istiyordu ama AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu isim veto yedi. Bunun üzerine bazı milletvekillerinin de istediği Ömer Hancı başkan adayı yapıldı.

-Taa en başından beri eski Başkan Hasan Çakmak, AK Parti’nin aday olarak gösterdiği Ömer Hancı’yı istemiyordu ve adaylık sürecinde hep Muammer Yiğider’i destekledi. Hatta zaman zaman da AK Partili Hasan Çakmak BBP adayını seçim bürosunda ziyaret etti, olası tepkilere aldırış etmeden desteğini gösterdi..

-BBP adayının kazandığı Tortum’da ne var ki Büyükşehir’de Mehmet Sekmen’e en çok oy çıkarken, Tortumlu seçmenler BBP adaylarını değil de AK Parti adaylarını Belediye meclisinde seçtiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.