KAYA, KENT MEYDANI'NI KÖY'E BENZETTİ

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Kent Meydanı konusunda Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, “Sayın Küçükler, tarihi dokuya sahip Halk Eğitim Merkezi’ni yıkarken, yerine Kent Meydanı yapacağım demiştin. Söylediğin tarih geçti daha yıkamadığın Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü binası duruyor. Kent meydanı nın durumu da ortada” dedi.

08 Kasım 2012 Perşembe 15:14
KAYA, KENT MEYDANI'NI KÖY'E BENZETTİ

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Havuzbaşı’nda yapılması planlanan Kent Meydanı’nda, partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i eleştirdi. Kent Meydanı Projesi’nin gerçekleşmediğini ifade eden Kaya, “Son dönemlerde, üzerinde oynanmak istenen bütün oyunlara cevap niteliğinde bir sonuçla neticelenen Kurultayımızdan, başarı ile çıkmış olmanın verdiği haz ile bu seferde bir faklılık daha yapıp basın açıklamamızı tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan şanlı Kent Meydanımızda yapmak istedik. Lakin sizlerinde gördüğü gibi, dönüp arkamıza baktığımızda kent meydanından çok, köy meydanını andıran bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı görmekteyiz” dedi.

Kaya, şöyle devam etti:

“Doğru insanlar için zor olan işlerden biride, ikinci bir yüzleri olan yüzsüzleri gerçeklerle yüzleştirmektir. Lakin ne kadar zor olursa olsun yaşadıkları bol afişli masalsı dünyalarında, bunları rahatsız ederek bunaltıcı gerçeklerle yüzleştirme gayretlerimiz, devam edecektir. İnsanlar yapabildiklerini söyledikleri ve söylediklerini yaptıkları sürece değerli olurlar. Şimdiye kadar tamamlanmış olması gereken bu kent meydanı, acaba bir dahaki yıla bitecek mi? Yoksa sayın Küçüklerin, küçük hayallerindeki, büyük afişlere sığdıramadığı Kent Meydanı bu mu?”

 

“Böyle mi tarihi dokuya sahip çıkıldı?”

MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, belediyenin kentte tarihi dokuya sahip çıkmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Sayın Küçükler, tarihi dokuya sahip Halk Eğitim Merkezini yıkarken, yerine Kent Meydanı yapacağım demiştin. Söylediğin tarih geçti daha yıkamadığın  Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü binası duruyor. Kent meydanı nın durumu da ortada. Madem bu işi beceremeyecektin, neden bu halkın karşısına geçip bu yalanı söyledin. Hayat kaybettiğin zamanı geri çevirmez, yapman gerekenleri ya zamanında yapacaksın, ya da yapamayacağın işleri hiç ağzına almayacaksın.  Şimdi senin yapman gereken, ya kar yağmadan önce bu alanı bitireceksin, ya da çıkıp bu halktan özür dileyeceksin. Burası tarihe beşik olmuş evliyalar şehri, burası cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir, anlayacağın burası asla ve asla Don Kişotların şehri olmayacak.”

 

“Erzurum’un çehresi değişti mi?”

Kaya, Erzurum’un çehresinin değişmediğini öne sürerek, tarihe beşiklik eden kentin içler acısı bir durumda olduğunu ifade etti.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, şöyle konuştu:

“Milli duygulardan yoksun düşüncelerinizle, tutarsız yönetim şekliniz sayesinde, tarihe beşik olan Anadolu, sizin satılık siyasetiniz karşısında zaten her bir köşesi artık ağlayan Ana ‘Dolu’ Bu da yetmezmiş gibi, çıkıp halkı kandırmanıza da asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman çalışmalarından bahseden sayın Küçüklere sormak istiyorum. Görevde bulunduğunuz 8 yıldır Erzurum'un çehresini mi değiştiniz? Kirlenen havası için çözüm mü ürettiniz? Şehrin infilak etme noktasına gelen yer altı sorununa ait projeleriniz mi oldu? Kendini çalışıyor göstermek için anlamsız yerlere yaptığın 2 alt geçitle icraat mı yaptığını sanıyorsun? Mesai bitimini müteakip durma noktasına gelen trafiğe çözüm mü buldun? Kirlettiğin pislettiğin şebeke suyunu mu temizledin? Aşırı hız yapan hayallerinin, gerçeklere çarparak durduğunu görmüyor musun? Bütün bunların yanında esasında senin için tasalandığımızı da söyleyebilirim. Artık o kadar çok afiş yaptırıyorsun ki korkarım adın Afişçiye çıkacak.

Yine afişlerinin birinde; 2010 yılı Şubat ayındaki açıklamanda, Kapalı Spor Salonunun yıkılıp yerine İş merkezi yapılacağını belirtmiştin. Tarih 2012 oldu aradan üç inşaat sezonu geçti. Hayallerinin biri daha billbooartlarında kaldı mı? Mevcut terminal binasının yerine, MNG Holdingle anlaştığını ve ikiz kuleler yapacağı nı yine afişçiklerinde duyurmuştun. Duyduğumuz kadarıyla bu hayalinde gerçek duvarına çarpmış. Bu hayalinde kaldı mı afişlerde.”

 

Afişlere tepki

MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini eleştirerek, şöyle dedi:

“Daldan dala konar gibi geçtin Gavurbağon’a. Yeni bir yalanına daha şahit olduk. Sosyal paylaşım sitelerinden alınmışa benzeyen resmi afişletip proje diye geçtin vatandaşın karşısına. Geleceğe damga vuracak olan yeni yalanının ve hayalinin diğerleri gibi afişlerde kalacağına da tanıklık edeceğimizden eminiz. Biz şehrimizin bir büyükşehir olarak hakkettiği duruma gelmesini istiyoruz. Daha güzel yaşam alanları, iş sahaları, muhteşem çevre düzeni, tarihi dokuya sahip çehresinin ön plana çıkarılmasını, kültürümüzü yansıtan projelerin uygulanmasını, Palandöken gibi kayak sporuna müsait bir dağa sahip olan şehrimizin, bu spor dalında vazgeçilmezler arasına girmesini istiyoruz.”

 

Yunus Emre’den örnek verdi

Kaya, basın açıklamasının sonunda sözlerini Yunus Emre’nin şu dörtlükleriyle noktaladı:

“Emeksiz zengin olanın,

  Kitapsız bilgin olanın,

  Sermayesi din olanın,

  Rehberi şeytan olmuştur.”

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2012 15:31
Anahtar Kelimeler:
Zekai Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.