KAYA: BU HESAP BURADA BİTMEZ

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili değerlendirmede bulunarak, “Mücadelemiz Bozkurt edası ile devam edecektir” dedi.

10 Ekim 2012 Çarşamba 15:07
KAYA: BU HESAP BURADA BİTMEZ
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili değerlendirmede bulundu. Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz üzere 19 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürütmekte olan ER-TANSA çiftliğindeki yolsuzlukların en alt düzeyindekilere değinmiş, akabinde bir dergiye verdiğimiz röportajda ise, asıl vurgunu ilerleyen günlerde açıklayacağımızı belirtmiştik. Ve sonraki açıklamalarımızda, yapılan diğer yolsuzlukları öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin diyerek, bu konularla alakalı kırmızı ışık yakmıştık” dedi.
Kaya, şöyle devam etti:
“Bu açıklamalarımızın, kendisi üzerinde yarattığı büyük infialin etkisiyle sayın Küçükler, yine küçük düşünerek, olayın bizim tarafımızdan kamuoyuna duyurulmaması adına bir hamle yapmış, yolsuzluk yapılıyor diye, kendi atadığı sorumluları mahkemeye vermek suretiyle dava açmıştır. Evet bizim bir dergiye verdiğimiz röportajda ve diğer açıklamalarımızda bahsettiğimiz yolsuzluk olayı buydu. Şimdi sayın küçükler bu hamlesiyle eğer yırttığını düşünüyorsa yanılıyor. Kafasını, gömdüğü kumdan çıkarıp etrafına iyi bakmasını tavsiye ederim. Milliyetçi Hareket Partisi’nin eli enselerindedir. Soluk alış verişlerimizi iyi hissedin, bozkurtun nefesi ensenizde, o astığınız afişlerle artık hiç kimseyi kandıramayacaksınız.”


“Olayı deşifre etmeye and içtik”
Yolsuzluğun peşini bırakmayacaklarını bildiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bedeli ne olursa olsun, bu olayların peşini bırakmayacağımızın, varsa gereken bedeli ödeyeceğimizin ve nasıl ki, yaşamın bedeli ölüm, gençliğin bedeli ihtiyarlık ise sizin de bu yaptıklarınızın karşılığı olan bedel ne ise sizlere, ödeteceğimizin altını çizmek istiyorum.Ve biliniz ki; Erzurumlunun ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını, sizlere yedirten Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Teşkilatı namerttir. Yaptıklarınızı sırasıyla teker teker bu millete anlatmaya and içmişiz. Ya bunları vatandaşımıza biz anlatacağız, yada siz korkunuzdan, kendinizi kurtarmak adına birbirinizi ele vereceksiniz. Biz olayın örtbas edilip delillerin yok edilmemesi için, bu konuyu ve buna benzer diğer konuları sonraya bırakıp, yaptıklarının yanında küçük kalan yolsuzluklarla başlamıştık.”

“MHP’yi takip edin”
“Şimdi hakkında adli inceleme başlatılan bu konuya daha fazla yorum yapmak istemiyorum” diyen MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, şöyle konuştu:
“Yargının bu konuya gerektiği gibi el atacağından eminiz ve nasıl ki diğer yolsuzluklar için bizi takip etmeye devam edin dediysek, şimdide bu konunun nasıl sonuçlanacağını görmek içinde biz takip etmeye devam edeceğiz. Ancak vatandaşı tavuk yerine koyup önlerine bir avuç yem atıp arkadan yumurtalarını çalan bu zihniyetin, yaptığı bunlarla da sınırlı değil tabi ki. Hayali projelerinin yanı sıra, Hayali yolsuzluklarda üretmeye başlayan sayın küçükler, hayali yolsuzluklarını hayata geçirmekte gösterdiği başarıyı, hayali projelerinde gösterememiştir. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı olarak, sayın Küçükler’e sizlerin aracılığıyla sormak istiyorum; acaba bir dönem basın müşavirliğinizi yapan kişiye, görüntü olsun diye işten çıkardıktan sonra ER-TANSA’dan ne kadar maaş ödediniz? Bu kişiyle beraber bir başkan yardımcınıza şirket kurdurup ne kadar ihale verdiniz? Ayrıca bu kişinin internet sitesine ne gibi yardımlarınız oldu?”

“Önemli olan sütü ak bırakmaktır”
Kurumdaki yolsuzlukla ilgili eleştirilerini sürdüren Kaya, şöyle dedi:
“Kurumunda yapılan yolsuzluktan bizim taa 60 gün öncesinden haberimiz var, nasıl oluyor da senin haberin olmuyor. Yoksa bu olay kendini kurtarma ve kendini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterme operasyonumu? Şayet öyle ise unutma ki; sütten çıkan her kaşık aktır. Önemli olan çıktığın sütü ak bırakmaktır. Tabi bu arada ER-TANSA çiftliğinizde yapılan asıl yolsuzlukları da unutmuş değiliz. Bizim açıkladıklarımız henüz küçük kalemler büyüklerinin de sırası gelecek. Sabırla bizi takip etmeye devam edin. Bu işler, boş araziye bina yapıp, peşine yıkıp, kamulaştırma adı altında para almaya benzemez. Biri görmezse diğeri görür oda görmezse yaradan Mevla görür. Bu arada, ihaleyle satışa çıkarılan taşınmazlarda, ihale şartlarının yerine getirilip getirilmediğini, şayet getiriliyorsa, 6 ay içerisinde ödenmesi gereken ücretlerin, 10 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen neden tahsil edilmediğini ve geciken bu ödemelerle alakalı hangi hukuki sürecin takip edildiğini merak etmekteyiz. Halktan aldıkları yetkiyi kendi menfeatleri doğrultusunda kullanan bu kişilerle hesabımız henüz bitmedi. Daha yolun başındayız. Bu zatı muhteremlerle mücadelemiz Bozkurt edası ile devam edecektir. Önceki açıklamalarımız da belirttiğimiz gibi, bizi takip etmeye devam edin.” 

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2012 16:08
Anahtar Kelimeler:
Zekai Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.