DADAŞ ÇELİK BİR YAYDIR ONU GERMEYE GELMEZ

Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ı Bursa ve Meclis kürsüsünden Erzurumlulara yönelik yaptığı konuşmalar için sert tepki gösterdi. Kırmacı, “Gücün yetiyorsa Erzurum’da konuş” dedi.

08 Kasım 2012 Perşembe 08:53
DADAŞ ÇELİK BİR YAYDIR ONU GERMEYE GELMEZ

Furkan NEHRİ
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Bursa'daki olaylara değinerek, "Aklınızı başınıza alın, Kürtler 1915'lerdeki Ermeniler değil ki katledesiniz, Kürtler 6-7 Eylül'ü yaşayan Rumlar, Yahudiler değil ki zulüm edesiniz. Kürtlerin sözü vardır; Azdan az gider, çoktan çok gider" dedi. Bu sözlere Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı’dan sert tepki geldi. Düzenlediği basın toplantısında Sakık’ı eleştiren Kırmacı, “Dağda terör örgütüyle kucak kucağa oturup ve sıkılan kurşunları sözde demokrasi adı altında TBMM’de meşrulaştırmaya çalıştıran vatan hainleri ve onların sözcüleri hadsizlikte ve densizlikte sınır tanımamaktadır” diye konuştu. Son günlerde gündemi meşgul eden açlık grevlerine de değinen Abdullah Kırmacı, Sırrı Sakık’ı provakasyon yapmakla suçladı. Kırmacı, “İzmir’de bir araya gelen bin 500 terör örgütü yandaşının sözde açlık grevi kampanyası altında yaptıkları ihanet çemberi ve provakasyonuna Muş Milletvekili Sırrı Sakık’da katılarak Bursa’daki olayları değerlendirmiştir. Orada Türk milletinin teminatı olan Dadaşları, Ermenileri katletmekle, Rumlara zulüm etmekle suçlaması yetmemiş gibi bir de tehdit etmektedir. Aklı başında olmayan bu şahsın tarihten de haberi yoktu” diye konuştu. Erzurum’un etnik kökenleriyle büyük bir il olduğunu söyleyen Başkan Kırmacı, “Dadaşlar Erzurum’da Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bir olmuş, diri olmuştur, muzaffer olmuşlardır. Birbirlerini etnik köken ayırmaksızın seven Erzurumlular sizin ne kadar densiz olduğunuzu görmekte ve bu konuda Erzurum’dan özür dilemenizi beklemektedir” şeklinde konuştu. Sırrı Sakık’a meydan okuyan Abdullah Kırmacı, "İzmir’in ortasında çıkıp güvenlik güçleri arasında konuşup nara atmak kolay. Gücün yetiyorsa hodri meydan. Erzurum’a da bekleriz.Dadaş çelik bir yaydır onu germeye gelmez, kükremiş bir sel olur dağlara da boyun eğmez" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2012 09:43
Anahtar Kelimeler:
Abdullah Kırmacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.