CHP'Lİ TEKİN, HES DAVASININ DURUŞMASINI İZLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türk kadınlarının çürümüş sistemi afişe ettiklerini belirtti.

17 Nisan 2013 Çarşamba 17:23
CHP'Lİ TEKİN, HES DAVASININ DURUŞMASINI İZLEDİ
Dün gece saatlerinde beraberindeki CHP İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile birlikte Erzurum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yapılmak istenen hidroelektrik santrallerine (HES) karşı eyleme katıldığı için hakkında dava açılan 18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya’ya destek için bugün görülen mahkemenin duruşmasına katıldı.

Mahkeme’nin karar duruşması 12 Haziran 2013 tarihine ertelenirken, Tortum Adliyesi önünde Gürsel Tekin, gazetecilere açıklama yaptı. Beraberindeki milletvekilleriyle duruşmayı takip ettiğini ifade eden Tekin, “Türkiye’de çürümüş sistem Türk kadınına mahkum olmuştur. Örneğin Edirne’de sağlık sistemi bir kardeşimiz, Dilek kardeşimiz bu çürümüş sistemi afişize etmiştir. Yine Uludere’de kadınlarımız, annelerimiz bir sistemi çürütmüşlerdir. Antalya’daki 2 b direnişi kadınlarımız çürütmüştür. Ama Leyla kardeşimiz de bu işin sembolü olmuştur. Türk kadını ayağı kalkmıştır. Çürümüş sistemi afişe ettikleri için tüm kadınlarımızı kutlamak istiyorum” dedi.

Yaşam hakkını savunmanın kutsal bir görev olduğunu ifade eden Tekin, “Tarım alanlarıyla ihracata büyük katkı sağlayan Tortum sadece enerji ile var olamaz. Bölgede kurulmak istenen 3 HES ile yöre halkı nefes alamayacağını düşünmüş ve en kutsal görevlerden olan yaşam hakkını savunarak bunu protesto etmiş. Protesto sırasında 17 yaşında bir kızın 1.80 boyunda bir astsubayı fena halde dövdüğü iddiasıyla dava açılmış. Cezaya göre suç yaratılmak istenen bu davada Leyla’ya destek veriyoruz. Suçlamalar gerçeklikten uzak ve komiktir" diye konuştu.

Jandarma er Abdullah Teke'ye hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Leyla Yalçınkaya, bugün Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme karar için 12 Haziran 2013 tarihine ertelendi.

Tortum’da görülen mahkeme sonrası Gürsel Tekin ve beraberindeki heyet HES olaylarının yaşandığı Bağbaşı beldesine giderek incelemelerde bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2013 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.