CHP İL KONGRESİ İPTAL

Yüksek seçim Kurulu 17 Şubat’ta yapılan CHP İl kongresini iptal etti.

15 Mart 2013 Cuma 21:20
CHP İL KONGRESİ İPTAL
Yüksek seçim Kurulu 17 Şubat(ta yapılan CHP İl kongresini iptal etti. seçimler 20 Nisan'da tekrar yapılacak. İptale gerekçe olarak, AK Parti ve CHP'deki üyelerin 'mükerrer' yazılması gösterildi.
 
Yüksek seçim Kurulu Yargıtay Başsavcılığı'nın kararı üzerine İl Başkanı Fehmi Bedir Ankara'ya gitti. Ankara'da Genel Merkez nezdinde temaslarda bulunan Bedir, yaşanan sorunun eski yönetimin belirlediği delege listesinden kaynaklandığını belirterek, "20 Nisan'da yeniden seçime gideceğiz. İhtilaflı üyeler, delegelikten çıkarılarak, geriye kalan delegelerle yeni yönetimimizi belirleyeceğiz. Genel Merkez nezdinde veya teşkilatımız içerisinde herhangi bir kriz söz konusu değil. Kamuoyunun malumu üzere, AK Parti'nin tüm Türkiye genelinde yüz binlerce insanı bilgileri dışında üye yaptığı söyleniyordu. Bugün yaşanan sorun da budur. Burada, delegeleri belirleyen ve Yüksek seçim Kurulu'na gönderen eski yönetimin de dikkatsizlik ve ihmali bu sonucu doğurmuştur. Sorunu aşıp, yolumuza devam edeceğiz" dedi.
 
Divan Başkanlığını CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün yaptığı kongrede, 52 oy alan Fehmi Bedir başkanlığa getirilmişti. 

Editör

Son Güncelleme: 15.03.2013 21:24
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCHPKongreFehmi Bedir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.