AŞKALE’DE MHP RÜZGARI

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Türkiye nereye koşuyor’ isimli panelde MHP’ye katılımlar şova dönüştü. Partilerin Aşkale ilçe teşkilatlarından istifa ederek MHP’ye geçen 300 kişiye rozetleri takıldı.

26 Şubat 2013 Salı 12:38
AŞKALE’DE MHP RÜZGARI
Aşkale ilçesinde son yapılan yerel seçimlerde az bir farkla ile belediye başkanlığını AK Parti’ye kaptıran Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler öncesi işi sıkı tutuyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Erzurum’da seçim startını önceden veren MHP il teşkilatı belediye başkanlıklarını kaptırmamaya niyetli gözüküyor. Önceki gün Aşkale Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Nereye Koşuyor’ paneline ilçe halkının yoğun ilgisi görülmeye değerdi. Panel sonrasında geniş katılımlı yapılan rozet takma töreninde ise yoğun kalabalık gözlerden kaçmadı.

KILIÇ; GÖZ BOYUYORLAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aşkale İlçe Teşkilatı tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda büyük bir katılımla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi Oktay Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Eyalete Hayır, Büyükşehir’e Evet” adlı konferans düzenlendi.

Konferansa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi MKYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP Aşkale İlçe Başkanı Kadir Kılıç ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan MHP Aşkale İlçe Başkanı Kadir Kılıç, “Aşkale Belediyesi’nin iktidar partisinden hiçbir şekilde faydalanamadığı gözle görülür. Hiçbir yatırım yapılmadığı, yapılanların ise göz boyamadan ibaret olduğunu ortadadır” dedi.

KAYA; HÜKÜMET TESLİMİYETÇİ POLİTİKA İZLİYOR

Öte yandan panel öncesinde kürsüye gelen MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya dış güçlerle işbirlikçi olan teslimiyetçi hükümetin satılık politikaları nedeniyle ülkeyi uçuruma sürüklediğini iddia etti. Madden ülkeyi tükenmenin eşiğine getiren hükümetin, artık milli ve manevi duygularımızla oynamaya başladıklarına da dikkat çeken MHP’li Kaya, “Sabahlarımıza kan doğrayan ucube kılıklı teröristlerle, Türk ve Türklük düşmanı güruhların aynı saflarda ve aynı masada yer aldıklarını belirtmek isterim.

Zaman geçtikçe ülkemizin etrafını saran ve ülke insanımızın geleceğini ipotek altına almaya çalışan şer odaklarının, ihanet çemberlerini genişlettiklerini söylemek isterim. Atalarımızın “Arkalı köpek kurt basar” sözündeki gibi, bu aciz hükümetten cesaret alan teröristlerin, kuduz köpek gibi daha da azgınlaştığını bilmenizi isterim. Her türlü ayrımcılığa ve ayrışmaya zemin hazırlayan bu basiret yoksunu, milli benlikten uzak iktidar yöneticileri, ülkemizi bölünmenin eşiğine getirebilmek için, fikir babalarından aldıkları her emri uygulamaya başlamışlardır. Lakin; ülke insanımızın, terör belasının bitmesini beklerken, bu vicdansızların teröristlerle yaptıkları içten pazarlıkların hesabını alacağı günler yakındır. Bizimde ülkemizi karanlık buhranlara sürükleyen bu zihniyetle görülecek bir hesabımızın olduğunu da buradan tekrar söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK ; AKILLARI BULANDIRIYORLAR

Yoğun katılımın olduğu panele konuşmacı olarak katılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Anayasa komisyonunda ki tartışmalara dikkat çekti. Yeni Anayasa kavramıyla milletin dikkatinin dağıtıldığını kaydeden Öztürk, “Yeni Anayasalar yeni devletler için yapılır. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeni Anayasa ihtiyacı yoktur. Biz AK Parti’den öncede 1980 Anayasası’nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu dile getirmiştik. Değişiklikleri hiçbir zaman itiraz etmedik. Fakat bunlar zihinleri bulandırıyorlar. Bizler bu çalışmaya sürekli Anayasa’da köklü değişiklik demekteyiz. Bunların maksatları millet değil, masum insanlar değil, sadece bunlar üzerinden siyaset yapmaktır. Aslında bunların Yeni Anayasa diye adlandırdıkları çalışmaları hazır fakat görün ki halka, muhalefete danışıyoruz diye birçok gereksiz uğraşlar vermektedirler. Dertleri devaları askerin yaptığı anayasa değil, kendi istekleri ile oluşturdukları bir anayasa oluşturmaktır” dedi.

“KRALLIK SİSTEMİNİ GETİRMEYE UĞRAŞIYORLAR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nde otorite tanımayan hiçbir düşünce ve fikrin kabul görmeyeceğini anlatan MHP’li Öztürk, “Adalet ve Kalkınma Partisi Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’un direktifleri ile hareket ettiğini Türkiye’yi eyaletlere ayırma çalışmalarında da bir kez daha göstermiştir. Köylü vatandaşlarım bilmelidir ki; Büyükşehir kanunu çıktığı vakit hayvancılık dahi yapamayacak hale geleceklerdir. Çünkü zengin çiftlik sahiplerini desteklemek amaçlarıdır. Türkiye’yi eyaletlere ayırıp,böl-parçala-yut taktiğini hakim kılacaklardır. Aşkale Belediyesi 10 km yakınındaki köyüne hizmet götüremiyorsa 100 km uzaktaki köye nasıl hizmet götürecektir. Bunlar milletin beynini, hafızasını karıştırıp; halk nasıl olur ne olur diye düşünürken tereyağından kıl çekmek gibi sıyrılıp çıkacaklardır. Çünkü bunlar her zaman aynı taktiği uygulamaktadırlar.” diye konuştu.

MHP’YE MUHTARLARDAN DESTEK

Düzenlenen Panel sonrasında Aşkale Muhtarlar Derneğini ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’e muhtarların yoğun ilgisi dikkat çekti. Aşkale Muhtarlar Derneği Mustafa Ateş ile bir süre sohbet eden Öztürk, muhtarların sorunlarını dinledi. Özellikle Büyükşehir Belediyeler yasası ile ilgili muhtarların tedirginliklerini dile getirdiği toplantıda Öztürk, “Bu kez büyük mebal içerisindesiniz. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların fark edilmesi gerekiyor. Vereceğiniz her oy ile ülkenin kaderine yön vereceksiniz. Bunları muhtarlar mahalle sakinlerine anlatmalı ve tehlikenin oluşmasına engel olmalıdır” dedi.

Aşkale Köy ve Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Ateş ise MHP’nin ilçenin sorunlarına yaklaşımlarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Ateş, “Milliyetçi Hareket Partisinin Erzurum’a emeklerini inkar edemeyiz. Kendilerine her zaman desteklerimizi sürdüreceğiz. Aşkale ilçemizin büyük sorunları vardır. Bunların çözümünde beklentilerimiz de büyüktür” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2013 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.