AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI DEMİR'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Erzurum Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, Yaşam Dergisi’nden Zeynep Şekerdağ Polat'a konuştu.

13 Ocak 2015 Salı 11:36
AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI DEMİR'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Erzurum Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, Yaşam Dergisi’nden Zeynep Şekerdağ Polat'a konuştu.
 
Hilal Hanım, siyasete ne zaman başladınız?
Siyasete sekiz yıl önce, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı’nda şimdiki İl Başkanımız Fatih Yeşilyurt’un yardımcısı olarak başladım. Beş yıl Palandöken ilçesinde görev yaptıktan sonra, son üç yıldır Kadın Kolları İl Başkanı olarak görevime devam etmekteyim.
Neden Ak Parti? Biraz ideolojik bir soru olabilir, ancak başörtüsü parti seçiminizde etkili oldu mu?
Evet. % 80 oranında etkili oldu, diyebilirim. Bu yapıya uyum sağlamamın en büyük sebeplerinden biri budur. Bizim başımızdaki örtü yüzünden birçok düşüncemiz, fikirlerimiz atıl durumdaydı, önemsenmiyordu. Bu düşünceler, fikirler Ak Parti’de değer buldu ve bizi bu partiye yönlendirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun kadınlar üzerindeki hassasiyeti, kadınlara verilmiş iyileştirilmiş haklar, karar mekanizmalarında çoğunlukla kadınların yer alması, partinin herhangi bir organında kadınların baskın bir şekilde varoluşları, bizi Ak Parti bünyesine çekmiştir.
Başörtü yasağının kalkmasıyla Ak Partili kadınlar siyasete daha mı aktif hale geldiler? Bu yasağın ortadan kalkması kadınlarımızı ne yönde etkiledi?
Bizim partimizde örtülü-örtüsüz diye bir sınırlama yoktur. Başındaki o sembolik örtünün bizim için hiçbir anlamı olmamakla beraber, beyindeki örtünün, beyindeki ideolojinin anlamı vardır. Bizim en önemli misyonumuz insandır, kadındır. Belki de bizim ekibimizin yarısından fazlası şuan örtüsüzdür. Geçmişten günümüze istediğimiz tek şey, bize de aynı saygının gösterilmesiydi. Gitmiş olduğumuz yolun sebebi buydu. Biz üniversite kapılarında, yerlerde sürüklendiğimiz günler yaşadık. Ben, şahsım olarak üç bin kişilik bir amfinin ortasında kovuldum. Hakarete uğradım. Bu konuda kimseye kırgın değilim. Çünkü farkında olmadan bizi teşvik ettiler. Perçinlediler. Bu olguda yer almamda etkenlerden biri oldular. Bu anlamda hepsine yinede teşekkür ediyorum. Artık başörtülü kadınlar, karar mekanizmalarında görev alabiliyor. Bu bir devrimdir.
Erzurum Platformu’nda kayıtlı olmak suretiyle ve Kadın Kolları İl Teşkilatı bünyesindeki üye sayınız hakkında bize bilgi verir misiniz?
Erzurum bünyesinde, kadın kollarında 57 000 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Bunların 3 000’i sahada aktif rol oynamaktadır. 20 ilçemiz var. Bu ilçelerin kadın kolları başkanları, ekipleri, sandık müşahitleri, mahalli temsilcileri var. İl yönetimimizde 50 asil, 50 yedek listemiz var.
Hilal Hanım; genel seçimlere çok az kaldı. Bugüne kadar olan çalışmalarınız, hedefleriniz nelerdi? Ne kadarını gerçekleştirdiniz?
Biz hedefleri taze olan bir partiyiz. Biz anlık, günlük, haftalık, hayalleri olan bir parti değiliz. Gelecek odaklıyız. Biz 2023 hedeflerinden bahseden bir partiyiz. 2023 hedeflerine kadını yerleştirmeye çalışan bir partiyiz. Biz her toplantıda kendini yeniden check eden bir partiyiz. Heyecanı, dinamizmi, bitmeyen bir partiyiz. Sadece seçim zamanları çalışan bir parti değiliz.
Genel merkezle ilişkileriniz nasıl? Herhangi bir sorunda sorunlarınıza rahatlıkla cevap alabiliyor musunuz?
Genel merkezle aramızda çok organik bir bağ var. Yeni Başkanımız Azize Sibel Gönül son derece özveriyle çalışan teşkilatın bütün sorunlarına kol kanat germeye çalışan kıymetli bir insan. Elbette bizim de genel merkeze ilettiğimiz fikirlerimiz, düşüncelerimiz, sorularımız ve sorunlarımız oluyor. Daha çok şehrimizin kadınlarını ilgilendiren, onları daha geliştiren, ilerleten fikirlerdir bunlar. Hiç abartmadan söylüyorum; ışık hızıyla cevap alıyoruz. Genel merkezimiz bizi bu anlamda çok iyi besleyen bir merkez. Ben de ısrarcı ve tuttuğunu koparan bir başkan olduğum için bu anlamda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.
Günümüz Türkiye’sinde siyasette kadının yerini nasıl görüyorsunuz? Sizce Erzurum’daki kadınlar siyasette, Türkiye standartlarının neresinde kalıyor?
Günümüz Türkiye’sinde kadının yerini iyi görüyorum ancak daha iyi olmasını gerektiğini düşünüyorum. Kadının fikir ve emeği çok önemlidir. Kadın elinin değdiği her yeri güzelleştirir. Sayın Cumhurbaşkanımız “Sizin eliniz siyasete değdiği için Türkiye karanlık bir girdaptan çıktı” diyerek kadınlarımızı yüceltmiş ve onların önemini bir kez daha vurgulamıştır. Türkiye platformunda çıtanın biraz altında olsa dahi; Erzurum platformunda kadınlarımızın yerinin iyi durumda olduğunu söyleyebilirim.
Hilal Demir siyasette nereye kadar gitmeyi düşünüyor? Ufukta milletvekilliği için adaylık var mı?
Siyasette görev istenmez, verilir. Bize partimiz nerede ihtiyaç duyarsa, biz orada oluruz. Bana bugün “Hilalciğim falanca mahallede mahalle temsilcimiz eksik git” derlerse gözü kırpmadan giderim. Partim beni hizmet noktasında nerede görmek istiyorsa, ben oradayım. Milletvekili sorunuza gelince; şuanda bazı durumlar için erken olduğunu düşünüyorum.
Son olarak Hilal Hanım, kadınlarımıza neler söylemek istersiniz?
Siyaseten birbirimizi desteklemek, bu noktada daha kalabalık olup koşturan, kadın olup mesaisini, emeğini, yüreğini ortaya koyan herkesin sonuna kadar yanındayım.
Zeynep Şekerdağ Polat / YAŞAM 

Editör

Son Güncelleme: 13.01.2015 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.