ÖZKILIÇ’TAN “GÖNÜLLÜ KATILIMCILIK” PROJESİ

MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, “Allah’ın izniyle hizmet etme ayrıcalığını yaşayacağımız Yakutiye’de, gönüllü katılımcı uygulamasını hayata geçireceğiz” dedi.

25 Şubat 2014 Salı 15:14
ÖZKILIÇ’TAN “GÖNÜLLÜ KATILIMCILIK” PROJESİ
MHP’nin Yakutiye İlçe Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, seçim çalışmaları kapsamında ev ve işyeri ziyaretlerini sürdürüyor. Dün ve önceki gün ilçede ev toplantıları gerçekleştiren ve bayan seçmenleriyle de bir araya gelen Nurullah Özkılıç, “Gönüllü Katılımcılık” projesini kamuoyuyla ilk kez paylaştı. Özkılıç, Yakutiye ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşların belediye hizmetlerinin üretim sürecine gönüllü katılımı esasına dayanan uygulama sayesinde çok farklı bir hizmet anlayışı geliştireceklerinin altını çizdi.
Nurullah Özkılıç, Gönüllü Katılımcılık uygulaması hakkında şu bilgileri verdi: “İlçemizde ikamet eden ve belediye hizmetlerine gönüllü olarak katılmayı arzu eden vatandaşlarımız, ulaşımdan arızaya, alt ve üstyapı hizmetlerinden çevre düzenlemelerine varıncaya kadar belediyenin hizmet sorumluluğuna giren tüm alanlarda görev alacak. Böylece belediyemizin her semtte birer mensubu ve deyim yerindeyse birer yöneticisi olacak” diye konuştu.
“GÖNÜLLÜ KATILIMCILAR GÖZÜMÜZ VE KULAĞIMIZ OLACAK”
“Gönüllü Katılımcılık” uygulaması ile belediyenin hizmet üretme sürecinin hız kazanacağını vurgulayan Nurullah Özkılıç, “Yerel yönetim hizmetlerine çok daha aktif bir biçimde katılmalarına imkan sunacağımız gönüllü katılımcılarımız, belediyemizi ilgilendiren en küçük bir sorunla karşı karşıya bile kaldıklarında ilgili birimleri irtibata geçirecek ve sorunun çözümüne katkı sunacaklar. Yine hizmetlerin veriliş sürecini de yakından takip edecek olan gönüllü katılımcılarımız, belediyemizin Yakutiye ilçesindeki temsilcileri olacakları gibi, ikamet ettikleri bölgelerin de, sesi, gözü ve kulağı olacaklar” şeklinde konuştu.
MUHTARLARIN YÜKÜ HAFİFLETİLECEK…
“Gönüllü Katılımcılık” uygulamasına gerekçe olarak Erzurum merkezdeki mahallelerin birleştirilmesini gösteren MHP Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç, “Yıllarca belediye hizmetlerinden mahrum kalmış olan Yakutiye ilçesinde maalesef mahalleleri birleştirme şeklinde bir adım atılmış ve binlerce nüfusun sorumluluğu muhtarların sırtına yüklenmiştir. Hali hazırda 3-5 bin nüfuslu mahallelerde bile bir tek muhtarın hizmet vermesi neredeyse mümkün değilken, mahalleler birleştirilerek bu nüfus en az 5’e ve 6’ya katlanmıştır. Muhtarlarımızın imkanları zaten bellidir ve hepimiz biliyoruz ki, yaptıkları iş gönül işidir. Muhtarlara destek vermek ve çeşitli imkanlar sunmak gerekirken, onları binlerce nüfusla baş başa bırakmak, maalesef haksızlıktır. İşte biz ‘Gönüllü Katılımcılık’ uygulamasıyla muhtarlarımızın sırtındaki bu yükü hafifletmeye talibiz. Muhtarlarımız ve gönüllü katılımcılarımız bu uygulama sayesinde birbirlerini tamamlayacak ve hizmetlerde hem sürati, hem de sürekliliği sağlayacaklar” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2014 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.