BAHÇELİ’DEN KAYA’YA ÖZEL TALİMAT

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, öğrenci olayları ile gündeme gelen Erzurum ile ilgili, MHP İl Başkanı Zekai Kaya’ya özel bir talimat verdi. Dr. Bahçeli, “Türklüğün, ülkücülüğün, tarihin ve medeniyetlerin merkezi olan Türk yurdunda ülkücüleri provokatif hareketlere çekmeye asla izin vermeyin” dedi.

07 Aralık 2012 Cuma 18:58
BAHÇELİ’DEN KAYA’YA ÖZEL TALİMAT

Cengiz DURULAR'ın haberi 

Büyük Kurultay’da Erzurumlu beş ismi partinin kurmayları olarak ilan eden ve kente verdiği özel önemle ülkücü camiaya farklı bir perspektif kazandıran MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 81 vilayet içinde yer alan ve “Öz oğlumdan ayırt etmem” dediği MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’ya özel misyon yükledi. Son bir haftadır ülke gündeminde yer alan Erzurum daki öğrenci olaylarının ardından Kaya’ya özel bir görev yükleyen Dr. Bahçeli, “Türklüğün, ülkücülüğün, tarihin ve medeniyetlerin merkezi olan Türk yurdunda ülkücüleri provokatif hareketlere çekmeye asla izin vermeyin” dedi.  Genel Başkan’dan özel talimat alan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, dün basının karşısına çıkarak, BDP’yi uyardı. Kaya, düzenlediği basın toplantısında, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tür aşağılık provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Hiç kimse Türk Milliyetçilerinin sabrını sınamaya kalkmasın. Erzurum ile oyun, ateşle oynamak demektir” dedi. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 81 ilde bulunan teşkilatlara yönelik gönderdiği genelgede, provokatif olaylara izin verilmemesi konusunda ülkücülerin itidalli olmasını istedi. Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, son günlerde bazı üniversitelerde, milliyetçi-ülkücü öğrencilerin saldırılara maruz kaldığının görüldüğünü ifade etti. Durumla ilgili hükümeti suçlayan MHP Lideri Bahçeli, üniversite yönetimlerinin de PKK’nın fakülte veya yüksekokullarda yuvalanmalarına sessiz kaldığını iddia etti. Bahçeli, "YÖK Başkanı, rektörler ve dekanlar, Türkiye’nin eski filmleri tekrar seyretmesini isteyen çevrelere karşı duyarlı ve tepkili hareket ederek, bölücü militanların üniversitelerde at koşturmalarına müsaade etmeyecek iradeyi sergilemeleri beklentilerimiz arasındadır. Üniversitelerde yığınak yapan, eğitim özgürlüğünü engelleyen ve okuma hakkını gasp eden eşkıyaların adli ve idari anlamda peşleri bırakılmamalı, medya da bu konuda objektif bir tutum takınmalıdır" dedi. Genelgedeki uyarılarına "Unutulmaması lazım gelen husus, milliyetçi-ülkücü gençliğin kesinlikle sahipsiz olmadığıdır" diye devam eden Bahçeli, "Toplumsal kargaşanın, artan sürtüşme ve saldırganlıkların geri dönülemeyecek bir noktaya gelmemesi bakımından, AKP hükümeti ve Cumhuriyet savcıları üniversitelere sinmiş PKK’lı canilere karşı tedbir geliştirmeli ve gerekli müdahaleyi gerçekleştirmelidir" ifadelerini kullandı.

 

“Erzurum, Türkiye için önemli”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise, Erzurum’un Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu ifade etti. Öztürk, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Erzurum’a olan tavrını şöyle ifade etti:

“Erzurum Türkiye için çok önemlidir. Sayın Genel Başkanımız Erzurum’a Türkiye açısından bakıyor. Türkiye için önemini biliyor. Dolayısıyla Erzurum’un hem moral hem ekonomik hem de siyasal açıdan güçlü olması lazım. Erzurum’un güçlü olması Türkiye genelinde dayanma ve direnme gücümüzü, sağlıklı düşünme gücümüzü daha da artırır. Sayın Bahçeli memleket ve millet meselesi olarak, mukadderat olarak, İstiklal ve İstikbal meselesi olarak Erzurum’a bakıyor. Erzurum’un önemini bu açılardan değerlendiriyor. O nedenle ‘Söz konusu Erzurum olunca gerisi teferruattır’ diyor. Genel Başkanımız ve bizim Erzurum’a bakış açımız budur.”

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2012 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.