Son yılların en büyük katliamı Gazze’de devam ediyor. Vicdan ve ahlak sahibi ülke ve topluluklar bu insanlık ayıbına karşı ellerinden gelen kınamayı ve protestoları yapıyorlar.

Nüfusunun %83 Hristiyan olan Nikaragua, İsrail’e silah desteği sağlayan ve katliama ortak olan Almanya’ya dava açmasına rağmen davayı Lahey’de kaybetti.

ABD’de Üniversite öğrencileri Filistinlilere destek uğruna yaptıkları protestolara insanlık ölmedi mesajını dünyaya iletiyorlar.

Hristiyan Güney Afrika zaten dava açmıştı.

Biz ise İsrail’e olan ticaretimizi azaltarak toplumun gazını alıp ruhumuzu arındırmış durumdayız.

Bu konuda tek gururumuz Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Türk Milli Sporcu Necmettin Erbakan Akyüz’ün kürsüde Filistin bayrağı açıp, Filistin halk oyunu' dabke' dansı yapmasıydı.

Her ne kadar Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu bu durum üzerine soruşturma açıp Milli sporcunun madalyalarını ve şampiyonluklarını elinden alacakları tehdidinde bulunsa da Akyüz’ün bu durumu spor hayatımda aldığım tüm madalyalara bedeldir.“ demesi gururumuzu okşadı.

İstanbul’un göbeğinde gazetecisini kıyma yapan Suud’dan ses yok. Afganistan’da, Taliban erkeklerin başlarına saracakları sarığın standardını belirlemekle meşgul.

2 milyarlık nüfusuyla İslam alemi katliama seyirci kalmadıklarını belirten iç siyasetlerine dönük hamasi demeçler veriyorlar.

Neticede insanlık onurunun bu katliamı durduracağına inancımızı kaybetmiyoruz.

Haksızlık karşısında susmayan, mazlumun yanında olan, zalimi alkışlamayan tüm vicdan sahiplerini insanlık adına saygıyla selamlıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.