Kavak Mahallesi nereden nereye?

Kavak Mahallesi ile ilgili olarak yapılan paylaşımlar yürekleri burktu.

admin
admin
31 Mart 2023 Cuma 09:41
Kavak Mahallesi nereden nereye?

Erzurumlu eğitimci ve tarih araştırmacısı Abdurrahman Zeynal’ın, şehrin en eski ve tarihi mahallelerinden birisi olan Kavak Mahallesi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlar yürekleri burktu.

Sosyal medya hesabından fotoğraflarla birlikte yaptığı paylaşımında, Kavak Mahallesi’nde bir dönemler belediye başkanının bile konağının bulunduğunu kaydeden Zeynal, aynı zamanda bu mahallenin, birçok han ve tarihi yapıyı barındırdığını dile getirdi.

Eğitimci Abdurrahman Zeynal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kavak Mahallesi’nin sokaklarında gezerken evlerin terk edilmiş, dükkânların kepenkleri kapatılmış, tarihi konakların kaderine terk edilmiş olduğuna şahit oldum”

BAŞKANLIK KONAĞI DA ORADAYMIŞ

Kavak Mahallesi’nin bir dönemler hanlarıyla bilindiğinin altını çizen Abdurrahman Zeynal, “Devrin belediye başkanının bile konağının olduğu, 500 cemaatle namaz kılındığı bir mahalleden artık eser kalmamış. Kalanlar da yarın ne olacak endişesiyle kaderlerine terk edilmişler. Kavak Camii dikdörtgen yapılı Osmanlı döneminin son camilerinden… Tabi bölgede artık ne Kayserilioğlu ne de Kavak Mezarlığı yok. İnsanların görünümü yaşlanmış ölümü bekler gibi halleri var. Umarım tarihi bu mahalleler yeniden inşa edilir ve yeni sahipleriyle geleceğe umutla yelken açarlar” ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eskidadas 2023-04-01 11:28:30

Sayın hocam köşe omer ağa mahallesindeki üç katlı Erzurum kongresinde bazı delegelerin misafir olduğu taş konak vakıf olduğu halde sokuldu yerine büyük bina yapıldı çok,çok yazık oldu.