Kemertaş geldi Hoşgeldi!

6 yıl sonra Erzurum’da canlı müzik yayını...

admin
admin
03 Mayıs 2024 Cuma 07:06
Kemertaş geldi Hoşgeldi!

Vedat REFAYELİ

TRT Erzurum Radyosu’nun efsane sanatçılarından Mükerrem Kemertaş’ın oğlu Tuncay Kemertaş, artık her Salı canlı yayınlanacak müzik proğramı ile baba ocağından tüm ülkeye seslenecek.

TRT Müzik Yayınları Dairesi, 6 yıl gibi uzun bir aradan sonra Erzurum’da bir canlı yayın proğram kararı aldı ve sanatçı Tuncay Kemertaş’da karar kıldı.

Sadece Erzurumluların değil, emsalsiz sesi ile tüm Türkiye’de türküseverlerin hayranlığını kazanan, 2018 yılında vefat eden merhum sanatçımız Mükerrem Kemertaş’ın oğlu Tuncay Kemertaş, ilk canlı yayınını sanatçı Oğuz Aksaç ile dün akşam gerçekleştirdi.

Bereberinde kalabalık bir ekip ile Erzurum’da canlı yayın proğramı için start alan TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı Kemertaş, baba ocağında canlı bir proğram yapacak olmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirterek, ‘’Burası türkülere hayat veren, ruh veren bir şehir. Buradan seslenmek, türkü söylemek, konuk ağırlamak ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur’’ dedi.

Yönetmenliğini Necati Var’ın, teknik yönetmenliğini Tibet Subaşıgüller’in yaptığı proğram daha önce Nurullah Akçayır’ın proğramlarını yaptığı Reyhani Stüdyosunda gerçekleşecek, ‘’Doğudan sesler’’ adı altında ki yayında 6 kamera çalışacak.

Dekoru ve ışık sistemleri 10 günde gerçekleşen TRT Müzik yapımı proğram 11 Haziran’da ara verecek, bir ay sonra tekrar yayınlanacak.

Proğram her Salı akşam saat 20.00’de TRT Müzik kanalında yayınlanacak.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMükerrem Kemertaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.