KARDELEN TV AÇILIYOR

Erzurum’un uydu kanalı Kardelen TV Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılacağı törenle açılacak.

01 Ağustos 2012 Çarşamba 15:22
KARDELEN TV AÇILIYOR
Kardelen TV Genel Yayın Yönetmeni Mazhar Arslanoğlu, “Yayın hayatına yeni bir vizyon ve misyon anlayışıyla özgür habercilik ve bilinçli bir toplumu hedefleyen yayın politikası ile Erzurum'dan tüm dünyaya açılan televizyon kanalımız, Palandöken Basın Yayıncılık bünyesinde "Kardelen TV" adı ile yayına geçmiştir. Kardelen TV’nin açılışı, 3 Ağustos 2012 Cuma günü saat 15.00 de Sağlık Bakanımız Recep Akdağ tarafından yapılacaktır” dedi.
Arslanoğlu, Kardelen TV’nin 10 kişilik genç ve dinamik haber ekibiyle, saat başı haber bültenlerinde özellikle bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomi değerlerini ele alırken, Türkiye gündemini de ekranlara taşıyacak olup, 3G sistemi ile canlı bağlantılarla gündemin nabzını tutacağını belirterek, şunları kaydetti; “Siyaset, ekonomi ve sosyal konularda canlı tartışma programlarının yanında, yerel hizmetlerin ekranlara taşındığı paket programlar yer alacak.
Ayrıca Kardelen TV ekranımız Bölgenin kültürel alt yapısının Türkiye gündemine taşınacağı programlarla renklenecek.
Program adlarından bazıları Aktüel Siyaset, Tarih Gazetesi, Çat Kapı Anadolu, Eko Kritik, Basın bülteni şeklinde olup paket ve canlı yayınlanacaktır.”

KARDELEN İSMİ
“Bölgede Kardelen sembol bir çiçek. Haliyle Kardelen’in kar ve soğuğa karşı dayanan, kendini ifade edebilen narin ve ipeksi olduğu halde dik duran bir özelliği var. Bu coğrafyanın insanı da aynı şartlarda hayatını sürdürüyor.
Ve aynı şekilde zor şartlara rağmen ayakta dimdik duran bir dadaş ruhu var. Bu anlayış ekseninde Kardelen TV’nin tanıtım fragmanlarında ; “Hayat mücadelesinde dayanama ve direncin adı” cümlesini öne çıkardık.
Bunu yapmamızın sebebi, birilerine başkaldırıdan ziyade, bölgenin zor şartlarını Kardelen çiçeği üzerinden anlatabilmeyi tercih etmekti.
Bu anlamda Kardelen TV bölgenin sesi ve nefesi olma tercihini seçmiştir. Netice itibariyle Kardelen TV ismiyle eşdeğer bir yayın anlayışı ile seyirciyle buluşacak.

KARDELEN TV HAKKINDA
Erzurum merkezli PALANDÖKEN BASIN TELEVİZYON RADYO YAYINCILIK A.Ş olarak kurulan ve KARDELEN TV adıyla bölgede uydu üzerinden tek yayın hakkına sahip olan televizyon kanalımız programlı yayınlarına başlamıştır.
Kurumumuz KARDELEN TV ismiyle görsel yayıncılık hizmeti sunmak için ERZURUM’un aziziye ilçesinde 800m2’ lik alanda 3 milyon TL’lik bir alt yapı yatırımı ile hizmete girmiştir.
Televizyon binası 800m2 olup, 400m2’ si ofis, 400m2’ si ise stüdyo
şeklinde dizayn edilmiştir.
Profesyonel yayıncılık için gerekli tüm teknik donanımlarla şirket ortaklarının iki yıllık gayret ve destekleriyle gerekli çalışma alanları oluşturulmuştur.
Sağlanan teknik altyapı RTÜK ve TÜRKSAT tarafından onaylanmış ve gerekli izinlere uygun görülmüştür.
400m2 stüdyo alanı ile 6 farklı dekor uygulaması oluşturularak haber ve
program stüdyoları profesyonel ekipler tarafından hazırlanmış olup bu 6
stüdyonun lokal ışıklandırması da tamamlanmıştır.
Yayınımız Türksat üzerinden Türkiye geneli ve Batı Avrupa’dan seyredilecek şekilde, 29 Haziran’da Türksat 3A 42.0°E FR: 11593 V SR:27500 FEC ¾ frekansıyla yayına girmiştir.

YAYIN POLİTİKASI
Kardelen TV olarak, Bölgenin yerel ve moral değerlerinin yanında Sosyo-kültürel değerlerini Türkiye ile buluştururken, haber alanında bölgenin sesi olmakla birlikte ilkeli ve taraflı (bölgenin kültürel altyapısı ve yerel ve moral değerleri tarafında) bir yayıncılık yapmaktır.
Ayrıca canlı ve paket programlarla bölge insanının hassasiyetlerini, duyarlılıklarını, sorunlarını sadece ekrana taşımakla kalmayıp, problemlerin girdabına düşmeden ve onu tekrar etmekten kaçınarak; problemlere çözüm için alternatif fikir ve düşünceleri ekranlara taşımak olacaktır.”

Editör

Son Güncelleme: 01.08.2012 15:39
Anahtar Kelimeler:
KARDELEN TV AÇILIYOR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.