Baba kız aynı kulvarda!

Salih Tekin DHA’da, kızı Esra da aa’da haberciliklerini konuşturuyor.

admin
admin
02 Kasım 2023 Perşembe 11:22
Baba kız aynı kulvarda!

Vedat REFAYELİ 

Salih Tekin. Milletin Sesi Gazetesi’nde başlayan gazetecilik hayatında 35 yılı devirmiş bir basın emekçisi arkadaşlarımızdan biridir.

5 yıl gibi bir süre İhlas Haber Ajansı Erzurum Bürosu’nda, bir süre de PUSULA’da beraber de çalıştığım, emekli olduktan sonra da gazetecilik hayatına halen Doğan Haber Ajansı Erzurum Bürosu’nda devam eden Salih Tekin, sadece hem alaylı değil, alaylı olmanın ötesinde okullu olma ayrıcalığını da yaşamış meslektaşlarımızdandır.

Çalışkanlığının yanısıra iş disiplini ve heyecanı ile de Erzurum Basın camiasında sevilen isimlerden olan Salih, bugünlerde kızı ile aynı mesleği de sürdürüyor olmanın tatlı mutluluğunu yaşamakta.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü bitiren kızı Esra Tekin de, kendi alanında iş hayatını değil, babasının mesleğini tercih etti.

İstanbul Anadolu Ajansı İngilizce Haberler Servisi’nde göreve başlayan Esra Tekin, babasının izinde giderken, kısa süredeki başarılı çalışmaları ile başta babası olmak üzere ailesinin de ayrı bir gururu oldu.

‘’Doğrusu ben Esra’nın babası ile aynı meslekte olmasını istemezdim, bu konuda öğütte de bulunmuştum, Bizim mesleğe girme demiştim ama galiba büyük konuşmuşum. Hem de kısa bir süre içerisinde güzel işlere imza attığını görünce iyi ki de böyle bir tercihte bulunmuş diyorum’’ diye konuşan Salih Tekin, Anadolu Ajansı gibi önemli bir devlet kurumunda olmasından dolayı da kızının şanslı olduğunu düşündüğünü söyledi..

Eee, kader yıllar sonra baba kızı aynı meslekte buluşturmuş, bize de her ikisinin de yolu izi açık olsun demek düşer.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.