POLİS PANZERİNE TAŞ ATAN EYLEMCİLERE 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Erzurum’da polis panzerine taş atan 33 provokatör hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

23 Nisan 2013 Salı 15:57
POLİS PANZERİNE TAŞ ATAN EYLEMCİLERE 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
BDP’nin Erzurum’da düzenlediği Nevruz kutlamasını protesto eden gruplarla, kutlamaya katılan grup arasında taşlı sopalı çıkan kavgada polis panzerine taş atarak üç polis memurunun yaralanmasına neden olan 33 kişi hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar dağılırken, Erzurum’un çeşitli semtlerinde toplanan gruplar ellerinde Türk bayraklarıyla kutlamanın yapıldığı alana doğru yürüyüşe geçmiş polis, bu grupları biber gazı sıkarak dağıtmıştı.

Polis kamerasıyla çekilen görüntüleri inceleyen bilirkişilerin raporunun gelmesiyle birlikte Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. iddianamede, eski Hayvan Pazarı alanındaki Nevruz kutlamasına katılan yaklaşık bin 500 kişilik grup ile karşıt gruplar arasında karşılıklı çıkan taşkınlık sırasında polis panzerine taş atarak, görevli polis memurlarına mukavemet ve 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüşler Kanunu’na muhalefet etmek suçlarından 33 kişi hakkında 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis istemi ile Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Editör

Son Güncelleme: 23.04.2013 15:58
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisNevruzPanzer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.