177. gurur yılı

Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.

admin
admin
11 Nisan 2022 Pazartesi 04:03
177. gurur yılı

Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü, kutlama programı Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, emniyet müdür yardımcıları ile teşkilat mensupları katıldı.

Program da konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, kolluk kuvvetlerinin vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda çok önemli bir görev üstlendiklerini ifade etti.

İki konudan ötürü kahraman teşkilata teşekkür eden Vali Memiş, "Erzurum'da yaklaşık 1 milyon insanın asayiş ve genel güvenliğini siz kahraman polisimiz, jandarmamız ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sağlamaktadır. Bu bizim için hakikatten çok önemli bir görevdir. Erzurum'da 4'üncü yılımdayım. Kardeşlerim sizinle iki konuda gurur duyuyorum. Birincisi göreve başladığımızda sayıları bizim tarafımızdan bilinen terör mensuplarından bir tane dahi kalmadı. İkincisi ise her 100 yılda bir dünyanın şahitlik ettiği bir pandemi ile mücadele ettik. Süreç içerisinde siz değerli kolluk kuvvetlerimiz vatandaşımızı incitmeden kuralları da disiplinli bir şekilde sağlayarak bu pandemi yönetiminde büyük rol oynadınız. Pandeminin kahramanları doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızdı ama sizler de sokakta kuralların uygulanmasında çok büyük çaba gösterdiğiniz. Sizlerden özellikle ricam, vatandaşa iyi davranmanız. Suçluyu suçsuzu ayırt etmek ve mümkün olduğu kadar empati ile hareket etmektir. Bunu da fazlasıyla yaptığınıza ben şahitlik ediyorum. Bu vesileyle teşkilatın 177. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna görevi başında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer'de yaptığı konuşmada teşkilatın 177. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Emniyet Müdürü Tuncer, “177 yıllık kutsal maziye sahip onurlu, şerefli ve bir o kadarda meşakkatli mesleğin mensupları olarak emniyet teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin sağlanması gibi birçok önem arz eden görevi üstlenmiş olan teşkilatımız 177 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 tarihinde bugünkü son modern şeklini almıştır. Türk polisi bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak sürekli kendini yenileyip, geliştirerek hukuk kuralları içerisinde, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin insan haklarına saygılı, laik, sosyal bir hukuk devlet bilinciyle en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Emniyet teşkilatımızın 177. Yıldönümünde şehitlerimize rahmetle anıyorum, gazilerimiz ve emeklilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından bu vatan toprağı için canını feda eden kahraman şehit ve gaziler için dualar edildi. Ardından motosikletli polis timleri Yunuslar, Türk bayraklarıyla mini bir gösteri düzenledi.

Editör

Son Güncelleme: 11.04.2022 04:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.