KARA MUSTO: MAFYA DEĞİL, KABADAYIYIM

Erzurum’da suç örgütü kurdukları suçlamasıyla yargılanan 12 kişi, Özel Yetkili 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına ikinci kez çıkarıldı.

03 Kasım 2011 Perşembe 22:14
KARA MUSTO: MAFYA DEĞİL, KABADAYIYIM
CEM BAKIRCI HABERİ...

Erzurum Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Özel Hareket Timleri desteğinde 3 Mayıs 2011 günü organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 12 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi tutuklanırken, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Hakim karşısına ikinci kez çıkan ‘Kara Musto’ lakaplı Mustafa Özcan,’Mafya babası değilim, sözümün eriyim ama kabadayıyım’ dedi.
Özel Yetkili Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mustafa Özcan, kardeşleri Tamer Özcan, oğlu Muhammet Özgür Özcan, Cavit Küpeoğlu ile tutuksuz sanık kardeşi Cengiz Özcan ile birlikte 7 sanık hazır bulundu.
‘SÖZÜMÜN ERİYİM AMA KABADAYIYIM’
Duruşmada Erzurum’da yerel bir gazeteye yapılan baskın olayı ile ilgili tanıklar dinlendi.  İşyerinde olaylara tanık olan Selahattin ve Mesut Barlak ile eski Erzurum Baro Başkanı Naci Turan ve oğlu Fatih Turan da ifade verdi. Mustafa Özcan, ‘Ben mafya lideri değilim’ diyerek sözlerine başladı. Özcan,”Ben birkaç cümleyle ifade vermek istemiyorum. Sayın savcı 300 sayfalık bir iddianame hazırlamış hakkımda beni bir örgüt lideri olarak göstermiştir. Ben kesinlikle mafya değilim. 2002 yılında babama söz verdim, ‘cezaevinin kapısına adım atmayacağım’. 2005 yılında kardeşimi vurdular, mafya lideri değilim. Sözümün eriyim ama, kabadayı değilim. Ben 25 TL hesap fişi için komşuma gittim.  O sırada oğlum Muhammet geldi, Muhammet’i polis yere yatırdı. Bize oradaki kalabalık arasından çıkan şahıslar bize vuruyorlar.  Ben Kara Musto olarak esnafa kuru fasulye pişirip, karın doyuran bir insanım, nasıl olur mafya liderliği yapabilirim.’
ESKİ BARO BAŞKANI, ‘BENİ TEHDİT ETMEYE GÜCÜ YETMEZ’
Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamede yer verdiği eski Baro Başkanı Naci Turan’ın ve oğlu Fatih Turan’ın tehdit edilmesi iddiaları tanıklara soruldu. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz’ın ,’Size yönelik tehdit var mı’ sorusu üzerine Avukat Naci Turan,”Huzurda yargılanan kişi eski bir komşumuzdur. Bana karşı gücü yetmez, ne beni ne de oğlumu tehdit edemez, etmemiştir, Aksine kendisi telefonla arayarak, ‘Naci abi ben adam göndermedim’ cevabını vermiştir. Şikâyetim yoktur’ dedi.
‘SİZE YAKIŞIYORMU BİR ÇOCUĞA 5 KİŞİ VURMAK’
Mustafa Özcan’ın adamlarının yerel bir gazetenin matbaasını basması olayı ile ilgili tanık olarak dinlenilen Selahattin Barlak ise,”O gün bizim matbaamızda çalışan Faruk Özkan’ı adisyon fişinin borç ödenmesi için göndermiştik. Zaten borç bir yılı geçmişti. Bu miktar hatırladığım kadarı ile 25 TL idi. Faruk’u borç tahsilâtına gönderdiğimizde çocuğu dövüp matbaaya göndermişler. Olayın ardından matbaaya iki kişi ile birlikte gelen Mustafa Özcan’a çay ikram etmek istedik. Bu sırada olayın etkisinden olacak ki Mustafa Özcan’a seslenen ağabeyim Mehmet Barlak,’Size yakışıyor mu 5 kişi bir çocuğa vurmak’ diyince bir anda arbede yaşandı. Fakat Mustafa Özcan biraz alkollüydü. Şikâyetçi değilim.’ dedi.
‘BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYORMUSUNUZ’ DEDİ
Duruşmada dinlenilen ve kavga esnasında matbaada bulunduğunu ifade eden yakın akrabası olan Mesut Barlak ise,”Ben de o gün matbaadaydım. Mustafa Özcan’ın oğlu Muhammet Özgür Özcan, Selahattin ve Mehmet Barlak’a silah gösterdi.  ‘Benim kim olduğumu biliyor musunuz’ dedi ve bende kendisine ‘Mustafa Özcan dedikleri sen misin’ dedikten sonra, bir anda küfürlü sataşmalarla birlikte kavga başladı.’ dedi. Avukat Alpaslan Kaya’nın ‘Kaç kişi vardı matbaada’ sorusuna Mesut Barlak’ ‘Kavga anında 15 yeğenim bulunuyordu’ cevabı ise duruşma zaptına geçirildi.
‘BABAM ÜZERİMDE SİLAH OLDUĞUNU BİLMİYORDU’
Duruşmada suçsuz olduğunu ifade eden Mustafa Özcan’ın oğlu Muhammet Özgür Özcan ise,”Ben olay yeri olan matbaaya tesadüfen gittim. ‘Mustafa Özcan’ın oğlu silah vermiş’ şeklinde bir ifade iddianamede yer alıyor. Silah oyuncak değil, babam üzerimde silah olduğunu bilmiyordu. Ben kaç defa ölümden döndüm, bu yüzden üzerimde silah taşıyorum. Devletin polisi geldi, müdahale etti. Devlet beni koruyamadı, ailece cezaevinde yatıyoruz.’ dedi.
’MÜVEKKİLİM 26 YILINI CEZAEVİNDE GEÇİRMİŞ !’
Mustafa Özcan’ın avukatı Alpaslan Kaya da, Mustafa Özcan’ın polisin düzenlediği hayali bir senaryo ile çete üyesi konumuna getirildiğini ifade ederek,”Ben müvekkilime kefilim. Şimdi yaşantısı boyunca 26 yılını cezaevine geçiren Mustafa Özcan’a örgüt suçlaması yapılmaktadır. Babasını öldürdüler, kardeşini öldürdüler peki size soruyorum bu nasıl çete lideri ki bir işyerinde tanığın da huzurdaki ifadesinde 15 kişi saldırıyor ve mağdur duruma düşüyor. Devlet 26 yıldır cezaevinde yatırmış ama okuma yazma bile öğretmemiştir. Müvekkilim suçsuzdur ve tahliyesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
6 YILDAN 25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
Duruşmada, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak, birden fazla kişi ile tehdit, cebir veya hile ile hürriyetinden yoksul kılma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından yargılanan sanıklar hakkında 6 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.
DÖRT TUTUKLULUK DEVAM
Mahkeme heyeti, matbaadaki olaya müdahale eden görevli polislerin dinlenilmesi için müzekkere yazılmasını, eksik kalan tanıkların dinlenilmesi için duruşma 31 Aralık 2012 gününe erteledi.
‘EMNİYET RAHAT BIRAKSA AYLIK GELİRİM 3 BİN 500 TL OLUR.’ DEMİŞTİ
Mustafa Özcan, bir önceki duruşmada,”Aylık geliriniz ne kadar?" sorusuna "Emniyet rahat bırakırsa ayda 3- 3. 5 bin lira kazanıyorum" dedi. Okuma yazma bilmediğini ve Emniyet'te verdiği ifadeyi imzalamak zorunda kaldığını öne süren Özcan, "Örgüt yöneticiliğini kabul etmiyorum. Adım Mustafa Özcan olmasına rağmen, Emniyet bana 'Kara Musto' damgasını vurmuştu.” diye konuşmuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa özcanın kızı 2017-12-18 22:51:35

Baba kelimesi eminim sizlere de bi anlam katıyodur.gerçi kime katmazki.ya anlamıyorum neden adalet denilen şey sadece lakabı olan tanınmış kişilerin başına geliyo en azından ben öyle sanıyorum.çünkü benim babamı böyle kopardılar yuvamizdann o mafya babası değil benim kardeşimin abinin anlamın babasiydii

Misafir Avatar
kara musto hayranı 2018-01-13 16:35:52 @Mustafa özcanın kızı

sen umut abinin neyisin !

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
kara mustonun intikamını alacak kişi ! 2018-01-13 16:32:12 @Mustafa özcanın kızı

kardeşimsin baban bizimde babamızdır Allah yar ve yardımcısı olsun babana bunları yapan erzurum dur ve intikamı alınacaktır ! yemin olsun

Beğenmedim! (0)
Avatar
mustafa özcanın kızı 2017-10-29 10:18:59

Babam mafya lideri değildi aile lideriydi. Allah bunu yapanların yanına bırakmasin

Misafir Avatar
volkan bedir 2017-12-21 15:42:13 @mustafa özcanın kızı

bu dünyada cübbesi ile beyaz sayfalara siyah kalem ile cizgi çekenler öteki dünyada zebanı topuzu yiyecekler haberleri yok

Beğenmedim! (0)