ERZURUM POLİSİNDEN MAYTAP OPERASYONU

Erzurum’da maytap, torpil ve çatapat gibi maddelerin izinsiz olarak satılmasını ve kullanılmasını engellemek amacıyla 60 işyerinde arama yapılarak bin 15 adet maytap, torpil, çatapat vb. maddeye el konuldu.

12 Temmuz 2013 Cuma 19:27
ERZURUM POLİSİNDEN MAYTAP OPERASYONU
Erzurum Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Erzurum ilinde çocuklar, gençler ve yetişkinler tarafından eğlence aracı olarak kullanılmakta olana maytap, torpil ve çatapat gibi piroteknik patlayıcıların; sokak aralarında, site içerilerinde ve apartman önlerinde patlatılması sonucunda bu yerlerde ikamet eden vatandaşlarımız arasında korku, kaygı ve paniğe neden olmaktadır. Ayrıca bu maddelerin herhangi bir önlem alınmadan ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılması sonucunda organ kaybına varabilen yaralanmalar meydana gelmektedir. Bu maddelerin özellikle akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılmasından kaynaklanan gürültü kirliliği de halkın huzur ve sükununu olumsuz olarak etkilemektedir. Söz konusu maddelerin kullanılması ve izinsiz olarak satılması Erzurum Valiliği tarafından yasaklanmış, satanlar ve kullananlar hakkında emre aykırı davranıştan dolayı Kabahatler Kanunu kapsamında ağır yaptırımlar uygulanmaktadır. Maytap, torpil ve çatapat gibi maddelerin izinsiz olarak satılmasını ve kullanılmasını engellemek amacıyla bugün toplam 60 işyerinde arama yapılmıştır. Yapılan aramalar sonucunda; Bin 15 adet maytap, torpil, çatapat v.b. madde, 159 paket kaçak sigara ve 17 adet yasak niteliğe haiz bıçak ele geçirilmiştir. Söz konusu maddelerin ele geçirildiği işyerlerinin sahipleri hakkında adli tahkikat başlatılmış ve ayrıca idari para cezası uygulanmıştır. Erzurum halkının Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirebilmesi hedeflenmekte ve çalışmalarımız bu doğrultuda yürütülmektedir. Bu amaçla, halkın huzur ve sükununu bozan her türlü eylem ve oluşumun ortadan kaldırılabilmesi için başlatılan tüm çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Halkın huzur ve sükununu bozanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında ve Valilik Makamının emirlerine istinaden ağır yaptırımlar uygulanacaktır.Erzurum halkının Ramazan ayını huzur ve sükun içerisinde geçirebilmesi için maytap, torpil ve çatapat maddelerin izinsiz olarak satılmaması ve kullanılmaması hususu kamuoyuna arz olunur. “

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2013 19:27
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisOperasyonMaytap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.