Kimsenin taktığı yok!

Kimsenin taktığı yok!

admin
admin
24 Temmuz 2018 Salı 08:40
Kimsenin taktığı yok!

Vedat REFAYELİ

Pazar akşamı Yoncalık-Eski cezaevi kavşağındayım. Kırmızı ışıkta bir polis otosu ile motosiklet yanyana durdu. Motosiklette iki kişi var ve ikisinin de başlarında kaskı yok. Daha yeşil ışık yanmadan sarıda o motosiklet zıpkın gibi çıkış yaptı, Hükümet kavşağına doğru adeta uçuşa geçti! Baktım, polis otosundaki polisler olayın farkında değil.

Hiçbir şey olmamış gibi yeşil yanınca onlar da aynı istikamete doğru hareket etti. Doğrusu trafikçi olsa belki olayın farkında olurdu ama normal görevli polisler olunca olay arada kaynadı gitti! Oysa ben şahsen o görevlilerin de o olaya müdahil olmasını bekler ve isterdim. Sizi bilmem ama ben gözümün önünde gerçekleşen bu olay sonrasında bir gerçeği farkettim. Malum, trafik yoğunluğuna sahne olan Erzurum’da motosiklet kullanımı da bir hayli artmış durumda.

Bir çok kişi araç yerine motosiklet kullanıyor. Bu hem rahat hem de ekonomik. En azından park sorunu yok. Ama bu motosiklet sürücülerinin geneline baktığımıza kasklı olanı yok. Olsa da parmakla gösterilecek kadar az. Erzurum adeta kasksız motosikletlilerin cenneti haline gelmiş. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde bunu yapmak artık sıkıyor! Bu kasksız sürücüler ister istemez can ve mal kayıpları için sosyal bir tehdit.

Yetkililerden bu konuda bir çalışma yapmasını istiyor ve bu kask işine bir el atmaları gerek diye düşünüyorum.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKask
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.