Çocuklar şüphesiz ki bizim en değerlilerimiz! Çocuklar özgür olmalı, özgür düşünmeli! Çocukların özgürlüğü istikbalimizin özgürlük garantisidir! Çocuk şiddetle, baskıyla, hakaret duyarak büyümemelidir! Çocuklar, özgüvenli olmalıdır!

Çocuklarımız, okuma- düşünme alışkanlığı, disiplin, motivasyon, özgüven ve üretim, gelişme, kendini gerçekleştirme, kendini güncelleme gibi ana başlıklar konusunda da eğitimli olmalıdırlar.

Bunlar ebeveynlerin hedefi olmalıdır. Ki ebeveynler bu konuları profesyonel yardım almadan kendileri tek başlarına aşamazlar!

Son birkaç yılda çocuklar üzerinde uygulanan virüslü birkaç uygulama var ki; bunlar çocuğun geleceği ve gelecekteki nesiller için endişelere sebep oluyorlar!

Anne, çocuğuna erkek-kadın ayırmadan “anneciğim(!)”, baba da çocuğuna erkek-kadın demeden “babacığım” diye hitap ediyor(!). Yanlış!

Çocukların her istedikleri karşılanıyor! Çocukların istekleri yerine getirilmediği zaman ya çocuğa dayak atılıyor ya evde ebeveyn birbirini suçluyorlar, bu uygulamalar geçimsizliklere sebep oluyor! Sebep; eğitimsizlik.

Eskiler; “çocuk aziz, terbiyesi daha aziz” derlerdi.

Şımarık çocuklar yerine, eğitimli çocuklar yetiştirilmesi gerekmektedir. Şımarık çocuklar gözlerini hayata açtıkları andan itibaren tek bir veya birkaç kişiye odaklanıyor, her istedikleri karşılanıyor, hiçbir şeye ihtiyaç duymuyorlar, hiçbir şey onlara ilginç gelmiyor ve bu davranışlar da çocukları asosyal yapıyor!

İnsanın belki de en büyük sorunlarından bir tanesi bir nesneyi, bir insanı, evladı, ana-babasını kutsamasıdır. Normalüstü bir totem olarak kabul etme eğilimidir!

Nasıl ki hayatın her bir alanı için eğitim şart ise; ebeveynlik için de eğitim şarttır. Çocuklardan önce ebeveynleri eğitmek gerekmektedir. Ebeveynleri eğitmek için; devlet kurumlarının, akademisyenlerin denetimleri altında yaygın eğitim seminerleri düzenlemeleri önem arz eder. Burada en büyük yük ve sorumluluk Aile Bakanlığı’nın, üniversitelerin, belediyelerin psikiyatristler, psikolog ve pedagoglar ve sosyologların koordine çalışmalarını gerektirmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.