Türkçede bir atasözü var; ‘’hesapsız kasap ne bıçak kor ne masat” diye.

Bugün Gazze'de yaşanılanlar bu atasözünü doğruluyor.
Hamas’ın İsrail'e saldırısı sonrası, İsrail'in Şehid ettiği Filistinli sayısı 36 bine ulaştı.
İsrail'in kayıpları ise 260'ı asker bin 200'ü sivil yaklaşık bin 500 civarında. Gazze yerle bir oldu. İsrail ordusu tüm bölgeyi ablukaya aldı.
Binlerce insan açlık ve hastalıkla savaşıyor. Ayrıca Gazze sahillerine ABD yüzer gezer liman inşa etti. Filistinliler ne kazandı?
Avrupa ve ABD İsrail'e her türlü askeri desteği sağlarken sivil unsurlarda savaşın sona ermesi için gösteri yapıyor.
Gazze halkının emperyalist Batı'nın vicdanına sığındığı bu süreçte, Avrupalıların sözde Gazze'ye sahip çıktıklarına inanmamız isteniliyor. Timsah gözyaşı.
Ankara, Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik askerî harekât öncesi Bağdat merkezi yönetimi ve Erbil’deki bölgesel Kürt yönetimi ile mutabakat metni imzaladı. Hedef Süleymaniye kırsalında odaklanan terör unsurlarını etkisizleştirmekti.
Çünkü Irak’ın kuzeyinde yaşanan otorite boşluğu nedeniyle, sözde Hakurk, Metina, Zap, Gara, Avaşin-Basyan, Sinat-Haftanin, Kandil ve Asos bölgeleri PKK/KCK ve onun destekçileri tarafından personel temin, barınma, lojistik destek ve ülkemize eylem hazırlığı için kullanılan bir alan haline gelmişti.
Gazze Savaşı'nın öngörülemeyen boyut kazanması, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın Balkanlara sıçrama tehlikesi ayrıca ABD’nin Yunanistan , Bulgaristan ve Romanya'da kurduğu askeri üsler ile Türkiye'yi neredeyse çepeçevre kuşatması Türkiye'yi daha dikkatli olmaya zorluyor.
31 Mart seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi tablo ve belirginleşen ekonomik kriz, kabine değişikliği beklentisi, Ankara'da yaşanan emniyet ve yargı depremleri, siyasi iradenin Kuzey Irak ve Suriye'de atacağı adımları geciktirdi.
Sonuçta Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ta terörist unsurlara karşı bölgesel ve merkezi hükümetin desteğini aldı. Sahayı kontrol ediyor.
Ancak askerî harekât şimdilik Ankara'nın ajandasında yok. Gazze Savaşı'nın askeri ve siyasi sonuçlarına göre ‘’Türk Ordusu tarihi misyonunu icra etmeyi sürdürecektir.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.