Hazine bakanlığı verilerine göre, sadece 30 belediyenin toplam borcu 10 milyar 552 milyon 88 bin lira. En çok borcu olan belediyeler ise, Kocaeli, Samsun, Batman, Bursa, Denizli, Gaziantep, Siirt, Sivas ve Diyarbakır.

Hayatın kitabı Kur’an-ı kerim’de yönetimin esası, Ali İmran suresi 159. ayette, ‘’Yapacağın işlerde danış’’. Ve Şura suresi 38. ayette de , ‘’Aralarındaki işlerini istişare ederek yürütürler’’ denilmektedir. Yani liderin seviyesi ne olursa olsun siyasette istişare esastır.

Her insan siyaset yapabilir ve yapmalıdır. Çünkü siyaset hizmet makamıdır ve insana hizmet ibadettir. Dürüstlük ise en temel şarttır. 31 Mart yerel seçimleriyle Erzurum’da büyükşehirle birlikte 9 ilçeyi AKP kazandı. DEM 3,CHP 2, YRP 2, İP 1, MHP 2 ve BBP 1’er ilçe belediyesi kazandı.

Gelin görün ki, seçilen başkanların ilk işleri, iktidardan aldıkları belediyelerin borçlarını açıklamak oldu. Tüm ahali belediyelerin battığını, başkanların ihanet ettiğini öğrendi. Halefler seleflerin, görev süreleri içinde yaptıkları tüm işlerin yanlış olduklarını anlattılar.

Vay anasını dedik, estik gürledik hep bir ağızdan. Mevcut yönetimle devam eden belediyelerde nefes bile alınmazken, kasanın durumu da bir muamma. Fakat yönetim değişikliği olan belediyelerde, eski başkanlara karşı ne bir dava açılıyor ne de bir suç duyurusunda bulunuluyor.

Çok daha da acayip olan ise devrik başkanların sus pus olması..! Derler ki, susmak kabullenmektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fahrettin 2024-05-11 12:08:51

Kıyamet ne zaman kopar diye sorulan Allah Resulu, emanet ehline verilmeyince kıyametin kopmasını bekle. Emanetler hep ortalukta maalesef.

Avatar
Okyay Güven 2024-05-10 20:19:29

Belediyelerde borç olur ama karşılığı hizmet olmalı. Yoksa eğer buna hırsızlık denir. Şehir aynıysa sorunlar aynıysa para nerede

Avatar
Temel Polat 2024-05-10 19:16:20

“Herkes biliyor, geminin su aldığını
Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini
Ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu… Buna rağmen, bu çöküşü, herkes seyrediyor…

Avatar
Yakup 2024-05-10 13:07:07

Yazıp yazıp atıyorsun ortaya. Yapma böyle şeyler insanların morali bozuluyor.

Avatar
Mürsel 2024-05-10 12:05:09

Devletin malını makamcılar tarafından sorgusuz sualsiz gereksiz harcayan vatan hainidir. Her devlet görevlisi seçilende atanan da yaptıklarından sorgulanmalı.