YAVİLİOĞLU’NDAN KURUM AMİRLERİNE UYARI

Dr. Yavilioğlu, kurum amirleriyle biraraya gelerek, yapılan çalışmaların bir an evvel bitirilmesini istedi. Yavilioğlu, “Hizmet için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 17:44
YAVİLİOĞLU’NDAN KURUM AMİRLERİNE UYARI
Ak Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu ilçe gezileri kapsamında Çat İlçesine ziyarette bulundu. İlçede bir dizi toplantılar gerçekleştirerek sorunları masaya yatıran Yavilioğlu, sırasıyla köy muhtarları, ilçe teşkilat üyeleri ve son olarakta ilçede görev yapan kurum amirleri ile yapılan yatırımlar ve bundan sonra ilçeye yapılacak olan hizmetlerle ilgili bir dizi toplantılar gerçekleştirdi.
Amaçlarının ilçeyi yatırımlarla daha yaşanılır hale getirmek olduğunu ifade eden Yavilioğlu, “İlçe halkımız her türlü hizmeti fazlası ile hak ediyor. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2 yılda ilçemize ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Birlik olmak ve beraber hareket etmekle bu hizmetlerin artacağını düşünüyorum. İlçemizde görev yapan başta İlçe Kaymakamı Doğan Dinç ve daire amirleri bu çalışmalarımıza daha fazla katkı sunmaları gerektiğini düşünüyorum. İlçemizde ciddi bir şekilde alt yapı sıkıntısı vardı. Hazırlattığımız maliyeti yüksek bir proje ile 50 yıldır devam eden bu sıkıntıyı tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca ilçemize bir eğitim kampüsü kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız neticesinde temeli atılan bu kampüsümüzü en kısa süre içerisinde bitirip hizmete açacağız. Eski Sağlık Ocağı’nın yerine yeni bir Toplum Sağlığı Merkezi yapılması planlanarak yapımına bu yılı içerisinde başlanacak ve ilçemize ayrı bir güzellik katacaktır. Ayrıca 2014 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından teklifi yapılan  3 köyümüz sağlık evine kavuşacak. İlçeye bağlı köy camileri, Kur’an kursu ve imam evi yapımı için ciddi ekonomik kaynak sağladık. Erzurum-Çat Karayolu ile ilgili çalışmalarımızda sona yaklaştık. 8-10 yıldır devam eden yol çalışmalarının büyük bir kısmını son 2 yılda gerçekleştirdik ve ciddi gayretlerimiz oldu. İlçe girişini çevre düzenlemeleriyle bize yakışır bir hale dönüştürdük. Mahalle ve köy yollarının bir kısmını tamamladık, diğerleri ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
2014 sorunların çözüm yılı olacak
2014 yılı programına alınarak yine aynı yıl içerisinde yapımına başlanacak olan büyük gayretlerimiz sonucu alınan Göl Yusuf Sulama Barajı tarımsal çalışmalar açısından bölgemizin sorunlarını tamamen ortadan kalkacağının ifade eden Dr. Yavilioğlu, daire amirlerinden konu hakkında bilgiler aldı.
Dr. Yavilioğlu, “Bu ilçede görev yapan bütün arkadaşlar elini taşın altına koymak zorundadır. Kurumlarınızla ilgili gerek yatırım hususunda ve gerekse vatandaşa hizmet sunulmasında konusunda hazırlayacağınız her türlü proje ve önerilerinize devletin ilgili kurumlarıyla irtibat kurularak değerlendirmek zorundasınız. Bölgenin kalkınması ile ilgili kurumsal destek vermek için kurulan KUDAKA, DAP ve Kırsal Kalkınma Ajansları gibi kurumların desteklerini alacak ve hazırlanacak olan projelerle ilçeye hizmet yapacak bir sinerji oluşturulmalı ve ilçenin gelişmesine katkı sunacak bir proje merkezi yapılmalıdır. Bölgenin ihtiyacı olan konularda bu merkez her türlü çalışmayı yapmalıdır. Şahsım ve hükümetim adına yapılacak her türlü çalışmalara desteğimiz her zaman oldu, bundan sonra da olacaktır” dedi.
Daha sonra daire amirleri, muhtarlar ve beraberindekilerle İlçe Belediye Başkanı Şibli Saydın’ın verdiği iftar yemeğine katılan Yavilioğlu, iftar sonrası esnaf ve ilçe halkıyla bir araya gelerek bir müddet sohbet etti. 

Editör

Son Güncelleme: 25.07.2013 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.