Ülkücü dava adamı Yazıcı MHP’den aday adayı

Doç. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, MHP’den aday adayı oldu.

admin
admin
02 Mayıs 2018 Çarşamba 12:52
Ülkücü dava adamı Yazıcı MHP’den aday adayı

Erzurum sevilen simalarından olan ülkü ve dava adamı Doç. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, Atatürk Üniversitesi öğretim üyeliği görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Erzurum Milletvekili aday adayı oldu.

Aynı zamanda DOĞUTÜRK Haber Portalı yazarlarından olan Doç. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, neden aday adayı olduğunu, “Erzurum’un, Erzurumlunun ve Erzurum’da yaşayan hemşehrilerimizin sarsılmayan imanlarının, eşsiz yüreklerinin, temiz vicdanlarının sesi ve temsilcisi olmak için aday adayıyım!” sözleriyle tanımladı.

“Son Türk devletinin ve milletinin her dönem mihenk taşı, birlik ve beraberliğinin sembolü olmuş Erzurum’un makus talihini yıkmak için aday adayıyım!” diyen Yazıcı, şunları kaydetti: “16 yaşlarından beri mensubiyetinden her dem şeref duyduğum , her kademesinde görev yapma onurunu yaşadığım ülkücü hareketin ve ülkücülerin hakkı ile temsili ve temsilcisi eşsiz yüreklerinin ve vicdanlarının layıkı olmak için aday adayıyım. Allah CC hakkımızdan hayırlısını nasip etsin, bizleri, ülküdaşlarımıza, hemşehrilerimize, kadim dostlarımıza mahcup etmesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

DOÇ. Dr. AHMET GÖKHAN YAZICI KİMDİR?

Ahmet Gökhan Yazıcı, 20.02.1972 yılında Erzurum´da dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini Erzurum´da tamamladıktan sonra 1991 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü kazandı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü´nde açılan sınavı kazanarak, eğitim hayatına memleketi Erzurum´da devam eden Yazıcı, Yüksek Öğrenimini 1996 da tamamlayarak aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atama sonucunda Erzurum´da öğretmenlik mesleğine başladı. İki yıl öğretmenliğin ardından 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Kazını Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğilimi ve Spor Bölümünde yapılan sınavı kazanarak Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Bilimleri Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğilimine başlayan Yazıcı, 2002 yılında "Milli Mücadele Dönemi Gençlik Faaliyetleri ve Atatürk Düşüncesinde Gençlik-Eğitim ve Spor konulu yüksek lisans teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2002 yılında ise Balıkesir Er Eğitim Tugayında vatani görevini tamamlayarak, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam etti. Yazıcı, 1984 - 1995 yılları arası profesyonel Boks ile uğraşarak 2 kez Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye´yi uluslararası alanda 25 kere Milli Sporcu olarak temsil etmiş ve Uluslararası Müsabakalarda 1. 2. ve 3. lük derecelerini ülkemize kazandırdı.

ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANLIĞI YAPTI

Türk milliyetçiliğinin şahikası olarak gösterilen Ülkücü Hareketle ve çok önemli bir manevi tarihi olan Bozkurt Geleneğiyle genç yaşlarında tanışan Yazıcı, Teşkilatın geleneğini manevi bir şuur ve vazife olarak görerek, üniversite öğrenimi sırasında 1992 yılında Erzurum´da Yenişehir Ülkü Ocakları Teşkilatını kurarak iki yıl teşkilat başkanlığı yaptı. 1994- 1999 yılları arası Erzurum Ülkü Ocakları başkanlığı görevini de yapan Yazıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Delegesi olarak Teşkilat faaliyetleri kapsamında "Lider Türkiyem, İkra" gibi yayın organlarım teşkilata kazandırdı. Erzurum´da yayın yapan çeşitli yayın organlarında köşe yazarlığı da yapan Yazıcı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12'nci Olağan Kurultayında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğin seçildi. Ahmet Gökhan Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.