TERÖR OLAYINI ÇÖZELİM DERKEN, BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ÇÖZMEYİN

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Oltu’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

26 Mart 2013 Salı 12:34
TERÖR OLAYINI ÇÖZELİM DERKEN, BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ÇÖZMEYİN
Çalık, Oltu’da düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin şehitleri geri getirmeyeceğini fakat devlet politikası bakımından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. 3 Yıl sonra İsrail devletinin özür dilemesinin Manidar olduğunu ve özür hadisesinin özellikle Obama’nın ziyaretine denk gelmesinin kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

Çalık, “Obama, İsrail’i ziyaret etmek isteyince Washington’dan ayrılmadan önce ‘İran’la ilgili her türlü seçenek masamızdadır’ demiştir. Silahlı müdahale de dahil. İsrail’i ziyareti sırasında da ‘Amerika’nın en öncelikli hedefi İsrail’in güvenliğidir’ dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu da Obama’ya madalya verdi. Bütün bunlar ön hazırlığın başlangıcı mıdır” diye sordu ?

Türkiye’nin 28 bölgesinde NATO üssü olduğunu dile getiren çalık, “2 yıl önce Malatya’nın Kürecik beldesine füze kalkanı yerleştirildi. Kurtuluş Savaşı’nda büyük bedeller ödeyen illerimizden üçüne Patriot füzeleri yerleştirildi. NATO Güney Sahil Kara Kuvvetleri Merkezi İzmir’e taşındı. Bütün bunlar bir hazırlığın ön parçaları diye endişe ediyoruz. Netice itibari ile bu özrün karşılığı İslam Coğrafyasının işgali ve binlerce Müslüman’ın kanı olmasın. Türkiye İran savaşına yol açmasın” dedi.

Çalık, İsrail’in özür dilemesinin Türkiye Gündemini değiştirmek ve İran Savaşı öncesi kendisine Müttefik oluşturma çabası olduğunu sözlerine ekledi .

“TERÖR OLAYINI ÇÖZELİM DERKEN, BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ÇÖZMEYİN”

21 Mart’ta Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunan bölücü başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu da değerlendiren Çalık, “İmralı görüşmeleri başlayınca biz kan dökülmesini engelleyici her türlü girişime destek veririz. Çünkü biz bu ülkenin serçesinin dahil öldürülmesine müsaade etmeyiz. Ama üzülerek belirtelim ki, İmralı’dan barış çıkmaz. Ancak o örgütün meşrulaştırılması çıkar. Terör olayını çözelim derken, sakın ülkeyi çözmeyiniz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2013 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.