SP’Lİ ÇALIK, İKTİDARI ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, “Yolsuzluklardan bozuk ekonomiye kadar, ÖTV oranlarına yapılan son zam, hesapsız harcamalar ve yanlış uygulamalarda bulunan Hükümet, cezayı vatandaşa kesti” dedi.

12 Ekim 2012 Cuma 15:03
SP’Lİ ÇALIK, İKTİDARI ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik  Çalık, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştirdi. Erzurum’un yolsuzluk iddialarıyla çalkalandığını öne süren Çalık, “Erzurum, bugünlerde Büyükşehir Belediyesi’ndeki ve diğer belediyelerdeki yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor. İsteğimiz ve arzumuz böyle bir şey olmasın. Yetim hakkına daha doğmamış çocukların hakkına kimse girmemiş olsun. Dün MHP’li belediyeleri suçlayanların bugün geldiği nokta düşündürücüdür. Şimdi belgeler kayıp, savcı arıyor” dedi. Refah Partili belediyelerde yolsuzluğun olmadığını öne süren Çalık, “Refahlı belediyelerin olduğu dönemde, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dahil tüm Refahlı belediyelerin girişinde "Rüşvet alan da, veren de lanete uğramıştır" sözü yazılıydı. Hepsini kaldırdılar ve geldiğimiz durum ortadadır” diye konuştu.

 

“Bizden üç sene bir şey istemeyin”

SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, AK Parti iktidarının Hükümet olduğu ilk yıllarda “Bizden üç sene bir şey istemeyin” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“AKP, 2002'de iktidar oldu. ‘Bizden üç sene bir şey istemeyin’ diyerek işe başladı. Halk ümitle bekledi. AKP Hükümeti, kısa bir süre sonra yolsuzluklarla anılır duruma geldi. Hatta, Hükümet'in Maliye Bakanı Abdüllatif Şener bu gerekçeyle istifa etti. "Cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluğu bu Hükümet döneminde yapılmıştır. Bu konuda gördüklerim, bildiklerim,  hissettiklerim var’ dedi. Hükümet bir kere olsun Sayın Şener'in bu tür iddialarına karşı ‘Bildiklerini açıkla’ diyemedi. Yolsuzluklardan bozuk ekonomiye geçersek ÖTV oranlarına yapılan son zam, hesapsız harcamalar ve yanlış uygulamalarda bulunan Hükümet, cezayı vatandaşa kesti. Bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılması yanlış bir uygulamadır. Uzmanların da belirttiği gibi benzin, mazot, tüp gaz, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi işsizliği de artıracaktır. Zam yapılan ürünler lokomotif niteliğinde ürünler olduğu için, hayat pahalılığını ve mutfaktaki yangını da artıracaktır.”

 

“ÖTV’yi kalıcı yaptılar”

ÖTV’nin kalıcı olduğunu ifade eden SP İl Başkanı Faik Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:

“1999 depreminden sonra bir defalığa mahsus olarak alınan ÖTV'nin bu iktidar döneminde kalıcı hale getirildiğini hatırlatıyorum. Vergi artışıyla birlikte benzini dünyada en pahalı satan ikinci ülke olma unvanını NORVEÇ’i bile geride bırakarak liderlik koltuğuna oturduk. Vergide adalet bu hükümet döneminde sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’nin isminde kaldı. Bütçe açığı ve ardından gelen vergi artışlarının ve milleti bezdiren zamların sürekliliği ekonominin iyi yönetilmediğinin bir göstergesi, lafa gelince süper bir ekonomiden bahseden Hükümetin yeni zam ve vergilere başvurmasının büyük bir çelişki olduğunun altını çiziyorum. Hedef tutturulamayınca bunda hiçbir suçu olmayan vatandaşın sırtına yeni yükler getirmenin haksızlık ve adaletsizlik olduğunu belirtmeliyim.”

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2012 17:21
Anahtar Kelimeler:
Faik Çalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.