SİYASET KURUMU YOK SAYILAMAZ

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Türkiye’deki meselelerin çözümünde siyaset kurumunun önemine dikkati çekerek, “Siyaset kurumunu dışlayarak Türkiye’de hiçbir meselenin çözümü mümkün değildir” dedi.

03 Kasım 2012 Cumartesi 10:01
SİYASET KURUMU YOK SAYILAMAZ

Cengiz DURULAR

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, siyasetin, sorunların çözümünde ülkenin en önemli kurumlarının başında yer aldığını söyledi. Terzioğlu, Erzurum Adalet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yasin Emre Yavuz, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Başar ile Avukat Ömer Faruk Şenpolat, Genel Sekreter Gencay Edeş, Sayman Zafer Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Bingöl, Zeynel Uludüz ve Hakan Küçükgül’ün ziyaretinde yaptığı konuşmada, siyaset mekanizmasının önemine vurgu yaptı. Baro Başkanı Terzioğlu, “Siyaset kurumunu dışlayarak Türkiye’de hiçbir meselenin çözümü mümkün değildir. Makro düzeyindeki meselelerin çözüm yeri Parlamento’dur. Türkiye’de Parlamento ve siyaset kurumunu yok sayarak, siyaset kurumunun temsilcilerini aşağılayarak, bunları dışlayarak ülkenin hiçbir meselesini çözemeyiz. Onun için biz tüm kurumların görevlerini üstlenmek anlamında değil onlara görevlerinde yardımcı olmayı şiar edindik. Ben kimsenin etkisine ve yetkisine karışmam. Eleştirmem. Yetkisini tartışmam. Benim elimden gelen kamu ve sivil inisiyatife yardımcı olmaktır. Görevini daha iyi yapması noktasında kamu ve sivil inisiyatifi desteklemektir. Bu katkı kuşkusuz Erzurum’a olan katkıdır” dedi.

 

“Adaletspor, Erzurum’un başarısı olacak”

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Baro tarafından yakından takip edilen Adaletspor’un şehrin spordaki başarısına katkı sağlayacak bir güce sahip olduğunu belirtti. Terzioğlu, “Erzurum’da gerçekten aktivite olarak sporla ilgili çok turnuva düzenleniyor. Kulüpler başarı için çaba harcıyor. Bu da spor için önemli bir gelişmedir. Gençlerin kahve köşelerinden kurtulması ancak sporla mümkün olur. Adaletspor, Erzurum’un başarısı olacak. Adaletspor’un sportif faaliyet ve çalışmalarında Erzurum Barosu olarak mekan, imkan ve zaman anlamında yapmamız gereken ne varsa bunları hayata geçirmek için elimizden gelen çabayı harcarız. Ben bir zabit katibinin çocuğuyum. Adliyecilere özel bir sempatim vardır. Onun için Baro olarak Adaletspor için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

 

“Erzurum Barosu bizim için çok önemli”

Erzurum Adalet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yasin Emre Yavuz da, Erzurum Barosu’nun önemine vurgu yaptı. Baro’nun kent için önemli misyonu üstlendiğine dikkati çeken Yavuz, “Erzurum Barosu, şehrimiz için önemli bir değer ve misyondur. Faruk Terzioğlu ve ekibi, göreve gelir gelmez oluşturduğu kurul ve komisyonlarla önemli gelişmelere imza attı. Avukatların sosyal ve modern hayata uyumları ve şehir sorunlarının tespiti açısından kurul ve komisyonları büyük bir takdirle takip ediyoruz. Erzurum Barosu, Adaletspor’a her zaman destek olmuştur. Spordaki destek beraberinde başarıyı getirir” şeklinde konuştu. Yavuz daha sonra Terzioğlu ve yeni yönetime görevlerinde başarılar dileyerek, kendisine çiçek takdim etti.

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2012 13:51
Anahtar Kelimeler:
Faruk Terzioğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.