SEVÜKTEKİN‘DEN 18 MART MESAJI

AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.ncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

18 Mart 2015 Çarşamba 08:43
SEVÜKTEKİN‘DEN 18 MART MESAJI
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.ncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sevüktekin, şunları kaydetti: “Çanakkale Savaşı ile Yüce Türk Milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini ve bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi, topraklarımızı işgal etmek isteyenlere karşı kazanılmış ve tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir.
İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirde;
"Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i...
Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi." diyerek verilen mücadeleyi ne güzel anlatmaktadır.
Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk Milleti Çanakkale’de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir. Bugün Türklüğü küçümseyen, onuruna el ve dil uzatmaya yeltenen, Yüce Türk Milletinin sabrını imtihan etmeye kalkışan ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından tarihi bir ibret vesikasıdır. Çanakkale’de, kadın, erkek, yaşlı, çocuk pek çok isimsiz kahraman canı pahasına savaşa koşmuş ve bu kahramanlar geri dönmeyi hiç düşünmemişlerdir. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.ncü yıldönümünü kutluyor; vatanı ve bayrağı için şehit düşen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Son Güncelleme: 18.03.2015 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.