SEÇİME HER AN HAZIRIZ

CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, teşkilat çalışmaları ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP İl Başkanı Cananoğlu, mahalli seçimlere her zaman hazır olduklarını belirterek, “Şuanda sandık çalışmaları hazır hale geldi. Sanki her an seçim yapılacakmış gibi hazırız” dedi.

05 Kasım 2012 Pazartesi 09:26
SEÇİME HER AN HAZIRIZ

Mehmet Ali YILMAZ

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, siyasi gündem ve teşkilat çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. İktidarın ülke ekonomisini başarılı bir şekilde yürütemediğini öne süren Cananoğlu, “Ülke ekonomisinin tamamen çökmüş durumda olmasından dolayı Türkiye’nin bir an önce seçime gitmesinde yarar gördüğümüz için CHP olarak her zaman seçime hazırız ve programlarımıza da bu yönde yürütüyoruz. AKP her gün hayali projelerle gündemi değiştirmeye çalışıyor, ben yol yaptım, yok kaldırım yaptım, yok köprü yaptım. Rant çekilerek, yabancılar Türk’lerden daha fazla mal mülk sahibi oldu. İcraat yaptın tamam da ülkenin de yarısını satmışsın” dedi. “Ülke elden gitmiş, Başbakan kalkmış hala şovunu yapıyor” diyen CHP Erzurum İl Başkanı Cananoğlu, şöyle devam etti:

“Ekonomi gitmiş hala şov yapıyor, akaryakıtın litresi olmuş 5 TL hala şovunu yapıyor. Köylü bitmiş, esnaf çökmüş, memur bitmiş, herkes kredi kartı borcuna boğulmuş, ülke ekonomisi çökmüş iflas etmiş bunlara rağmen Başbakan kalkmış milletin yüzüne baka baka güllük gülistanlık olduğunu anlatıyor. Bunu kimse yutmaz artık. Bunu artık sağır sultan bile yutmaz. Artık devlet esnafın gözünde, cebri vergi alan, cebri kaynak alan bir kurum. Böyle bir zihniyete, böyle bir anlayışa artık bu milletin teamülü kalmamıştır. CHP olarak artık her gittiğimiz ilçemizde, beldemizde projelerimizi anlatmak zorundayız. Çünkü Osmanlı’nın çöküşünden sonra nasıl ki bir Türkiye Cumhuriyeti’ni ortaya getirmişsek, bugünde Cumhuriyet ülkesini bu bataktan kurtarmakta bizim görevimiz. Bu yüzden CHP’ye çok şey düşüyor, örgütlerimize çok şey düşüyor. Belki çok çalışacağız, yorulacağız ama başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum.”

 

“Sandık görevlilerimiz bile hazır”

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, partisinin seçime her an hazır olduğunu ve sandık görevlileri işlemlerinin dahi tamamlandığını bildirdi. Cananoğlu, “Seçime her an girebilecek şekilde her şeye hazırız. Şuanda sandıklarda yazılı olan görevlilerimizin tamamı hazır durumda. Belediye başkan adaylarımızı yavaş yavaş belirlemeye başladık. Vitrinimizin daha zengin, donanımlı, bilgili ve birikimli olmasına dikkat edeceğiz. Çünkü bu ülkenin refaha çıkması için bilinçli insanlara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

“En az 4 belediyeyi alacağız”

Cananoğlu, yerel seçimlere oldukça iddialı hazırlandıklarını ifade etti. “En az 4 belediyeyi alacağız” diyen Cananoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bir değil birkaç belediye başkanlığını almayı düşünüyoruz. En az 4 belediyeyi alacağız. Erzurum halkı bizim projelerimize inanır çünkü biz doğruları savunuyoruz. Erzurumluların artık birilerinin oyununa gelerek Türkiye’nin kaderini götürüp de Amerika’nın emperyalizmine teslim etmek doğru değildir. Şuanda AK Parti kampa çekilmiş, kampta yaptıkları bir şey yok. Geçmişte yaptıklarını anlatıyor ve şovunu yapıyor. Yapacak artık bir şeyleri yok, şimdi muhalefete yükleniyorlar. Yok işte Cumhuriyeti kutlamışlar yok işte Cumhuriyet’e sahip çıkmışlar. Tabii ki biz Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Bu Cumhuriyeti biz kurduk. Masa başında kurulmadı bu Cumhuriyet, savaş meydanlarında kuruldu. Kısacası AK Parti’nin artık elinde malzemesi de kalmadı, savunacak bir sistemi de kalmadı. Amerika’nın da her zaman topraklarımızda gözü olduğu ve açgözlü olduğu için yıllardan beri Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynuyor ve oynamış olduğu oyunlardan dolayı bizim komşu ülkelerimizle sağlıklı ve dostani bir yaklaşımımız kalmamıştır. Komşu ülkeler artık dost olarak görmüyorlar. Bunun da tek sebebi AKP hükümetidir. Bugün bir savaş olsa bize sahip çıkacak bir komşumuz bile yok.”

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2012 10:40
Anahtar Kelimeler:
Şahin Cananoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.