MİLLİ İTTİFAK ADAYLARI BASINLA BULUŞTU

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, internet fenomeni Fuat Avni'nin iktidarın içinden birilerinin de olabileceğini söyledi.

19 Mayıs 2015 Salı 09:51
MİLLİ İTTİFAK ADAYLARI BASINLA BULUŞTU
Cengizhan YILDIRIM / DOĞUTÜRK
 
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, internet fenomeni Fuat Avni'nin iktidarın içinden birilerinin de olabileceğini söyledi.
Milli İttifak'ın Erzurum adayları, düzenledikleri kahvaltılı basın oplantısında, ittifakın çalışmaları hakkında bilgi vererek, gündeme ilişkin soruları yanıtladılar.
Toplantıda bulunan BBP İl Başkanı Yener Gözütok, internet fenomeni Fuat Avni'nin yakalanamaması ve kim olabileceği soruları üzerine, "Bize göre, Fuat Avni, iktidarın içinden birileri. Sosyal medyada paylaşımlar öyle çalakalem değil. İstihbarat bilgileri genelde doğru, kurduğu metinler düzgün ve anlaşılabilir. Bu bir ekip işi. Ve iktidarın içinden olabileceğini düşünüyoruz. Muhatabına algı mesajları veriyor. Bu, dışarıdan da olabilir. Ancak yakalanabileceğini hiç sanmıyorum." diye konuştu.
"BARAJ SORUMUZ YOK, SEÇİMDEN YÜZDE 15'LE ÇIKACAĞIZ"
Milli İttifak'ın Erzurum birinci sıra adayı Atik Ağdağ da, yaptığı açıklamada, ittifakın baraj sorunu olmadığını, yüzde 15'lerde seçimden çıkacaklarını iddia etti.
SP'nin zaten yüzde 7 gibi bir çakılı oyu olduğunu, ittifakla birlikte bu oranın arttığına işaret eden Akdağ, şunları söyledi: "İlde yaptığımız çalışmalarda görünen şu ki, AK Parti'de ciddi oranda küskünler, kırgınlar ve şaşkınlar var. Bütün bunlar da Milli İttifak'a oy verecek. Bizim kar yumağımız hızla katmerleşerek büyüyor. İktidar da bunun farkında. Eğer Suriye çılgınlığı ya da başka gerilimler çıkmazsa, AK Parti'nin barajı aşacağından bile şüpheliyiz."
Akdağ, seçilmiş bir Cumhurbaşkanının destek mitingleri düzenleyerek, devlet imkanlarının da kullanılıp oy istenmesinin pek yadırgandığını, vatandaşın da bunu artık iyi gördüğünü kaydetti.
AKŞENER'E DESTEK
Ağdağ, "Türkiye'nin saygın hanımlarından biri" diye nitelendirdiği Meral Akşener'e yapılan iftirayı da şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu en fütursuz ve en ahlaksız iftirayı şiddetle kınıyoruz. Bunu da kendi televizyonlarında yapıyorlar. Sonra da çıkıp sözde destek veriyorlar. Aslında o adamın bir daha TV yüzü bile görmemesi lazım." dedi.
AK PARTİ, 8 HAZİRAN'DA ŞIMARIKLIĞININ, ÖTEKİLEŞTİRMENİN ŞEFKAT TOKATINI YİYECEK
Ağdağ, Erzurum'da daha önceki seçimlerde aday olduklarında yaptıkları seçim çalışmalarında, "Vatandaşa gidiyorduk, harbiden AK Parti diyorlardı. Bunu açık açık söylüyorlardı. Ama bu seçim çalışmamızda bunu kesinlikle görmedik. Yapılanlar, dışlamalar, ötekileştirmeler sonucu vatandaş kırgın, kızgın ve gereğini de yapacak. Bunu gördük. 8 Haziran'da AK Parti şımarıklığının şefkat tokatını yiyecek.

SEÇİM VAATLERİ
Milli İttifak'ın seçim beyannamesindeki dikkat çeken vaatler şöyle:
 Asgari ücret açlık sınırının altında olmayacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak.
 
 Er ve erbaşlara asgari ücret oranında maaş ödenecek.
 
 İşçi, memur ve emekliye yüzde 50 oranında zam yapılacak. Gelir gelmez emekliye yüzde 50 zam yapılacak.
 
 Emeklilere, memurlara, ikramiye alamayan kamu işçilerine, dul, yetim ve şehit yakınlarına, yaşlı ve kimsesiz maaşı alanlara Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek.
 
 Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülecek. Emeklilik yaşla değil, prim yılı ile olacak. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabilecekler.
 
 Örtülü ödenek kaldırılacak.
 
 Sapıklara ve teröristlere idam gelecek.
 
 Yüzde 10 seçim barajı kaldırılacak, Türkiye vekilliği gelecek.
 
 Mayınlar temizlenip üretime açılacak.
 
 Tarım stratejik sektör olarak kabul edilecek
 
 Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılacak.
 
 Yaşlı maaşına yüzde 100 zam yapılacak.
 
 Atanamayan öğretmen sorunu çözülecek.
 
 Okullarda servis ve yemek devletten.
 
 D-8 etkin ve etkili hale getirilecek.
 
 Taşeronluk kaldırılacak, mevsimlik  işçilere kadro verilecek.
 
 Vatandaşın faiz borcu silinecek, bankalardan kurtulacak.
 
 Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak.
 
Evlenecek çiftlere brüt asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak. Talep halinde, evlenenlere faizsiz evlenme kredisi verilecek.
 
 Engelliler için bir “Engelli Fonu” kurulacaktır.
 
MİLLİ İTTİFAK'IN SEÇİM BEYANNAMESİNİN DETAYLARI
Okul, öğrencilere adaleti, merhameti ve sorun çözmeyi öğretecek. Zorunlu öğretim kapsamındaki ilk, orta ve lisedeki öğrencilere ücretsiz servis hizmeti ve bedava öğle yemeği verilecek. Anayasaya ve yasalara aykırı olmamak kaydıyla her düzeyde ve alanda eğitim ve öğretim kurumlarının açılması serbest olacak. 
Kur'an kursları ve hafızlık eğitiminin önündeki tüm engel kaldırılacak. Üniversiteler özgürce bilgi üreten mekanlara dönüştürülecek. YÖK kaldırılacak, yükseköğretim konusunda devlete düşen görevleri yapmak ve üniversiteler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere, Üniversitelerarası Kurul'un yapısı yeniden düzenlenecek.
 
 
TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK
Çalışma hayatında kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve suistimale açık gruplar için özel tedbir alınacak. Kamuda hizmet alımlarındaki taşeron işçilik işlemlerine son verilecek, mevcut taşeron işçileri kadroya alınacak.
 
GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ
İstihdam kredisi ve vergi indirimleri sağlanacak.
İşgücü eğitimi desteklenecek. İşsizlik fonu, İş Edindirme Fonuna dönüştürülecek.
Evlilik ve aile kurumu teşvik edilecek ve desteklenecek.
Evlenecek her çifte brüt asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak. Talep halinde, evlenen çiftlere faizsiz evlenme kredisi verilecek.
Öksüz ve yetim çocukların yaşama şartları üçer aylık periyotlarla devlet tarafından takip edilecek.
Türkiye'de yaklaşık 12 milyon emekli bulunuyor. Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacak.
Ayrıca, bankaların memurlara ödediği promosyon oranında emeklilerinde banka promosyonundan yararlanması sağlanacak.

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2015 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.