MİLLETVEKİLLİ ÖĞÜT'TEN KIRATLI PROTESTO

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Erzurum'da kırata binip akaryakıt fiyatlarını protesto etti.

09 Şubat 2015 Pazartesi 14:41
MİLLETVEKİLLİ ÖĞÜT'TEN KIRATLI PROTESTO
TBMM'de ve Türkiye'nin değişik yerlerinde, halkın sorunlarını dile getirmek için ilginç yöntemler deneyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bu kez Erzurum'da kırata binip akaryakıt fiyatlarını protesto etti. Köylünün 5 litre süt satınca 1 litre mazot alabildiğini söyleyen Öğüt, "Dünyada petrolün varili 115 dolardan 48 dolara indi. Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarının aynı oranda inmesini istiyoruz" dedi.
CHP'Lİ VEKİL İLGİNÇ PROTESTOLARIYLA BİLİNİYOR
Türkiye'ye ithal hayvan girişini protesto için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne boğa götüren, doğalgaz hattının Ardahan'dan geçmesine rağmen halkın yararlandırılmaması nedeniyle Hanak İlçesi'ndeki BOTAŞ tesisleri yanında tezek yakarak eylem yapan, Erzurum- Artvin karayolun, 'ölüm kavşağı' haline gelen Aksukapı mevkisinde kefen giyip yola uzanan Milletvekili Ensar Öğüt, Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'nin Ilıca Mahallesi'nde yine ilginç bir protestoya imza attı.
'DÜNYADA PETROL, 115 DOLARDAN 48 DOLARA İNDİ'
Köylülerin getirdiği kırata binen Ensar Öğüt, halkı selamlayıp neden ata bindiğini açıkladı. Yoldan geçen otobüs, minibüs ve taksileri durdurup başlattığı protestoya destek isteyen Öğüt'ü bazı vatandaşlar alkışladı. Ensar Öğüt, eylemle ilgili olarak şunları söyledi:
"Bugün ata binmemin nedeni pahalı mazot ve benzini protesto içindir. Dünyada petrolün varili 115 dolardan 48 dolara indi. Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarının aynı oranda inmesini istiyoruz. Türkiye'de bu oranda ayarlama yapıldığı zaman mazot 1 lira 80 kuruş, benzin ise 2 lira olması lazım. Bu anlamda diyoruz ki; 'artık bizi kimse kandırmasın.' Mazot ucuzlarsa 1 litre süte karşılık 1 litre mazot alacağız. Çiftçimiz hala 5 litre süt satıyor, bir litre mazot alıyor. Petrolün fiyatı 1 lira 80 kuruşa inerse o zaman ne olur biliyor musunuz? Taksici, otobüsçü, kamyoncu, esnaf kazanır. Otobüse, minibüse, taksiye binen de ucuza binecek. Köylü ekini, hasatı ucuza yapacak. Bu duruma dikkat çekmek için geldim. Halkın da büyük desteğini gördüm. Biz diyoruz ki dünya standartlarındaki ucuzluk neyse, Türkiye'ye de aynısı olsun. İnşallah hükumet sesimizi duyar, Türkiye'de de benzin ve mazot fiyatları dünya standartlarına getirilir. Onun için sizden rica ediyorum bu kampanyaya destek verin." 

Editör

Son Güncelleme: 09.02.2015 16:45
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCHPEnsar öğüt.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.