MİLLETVEKİLİ AYDEMİR PALANDÖKEN OTİZM DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’daki çalışmalarını bütün hızıyla sürdürürken, sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüttüğü faaliyetlerini Palandöken Otizm Derneği’ni ziyaret ederek devam ettirdi.

08 Ağustos 2015 Cumartesi 12:37
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR PALANDÖKEN OTİZM DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’daki çalışmalarını bütün hızıyla sürdürürken, sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüttüğü faaliyetlerini Palandöken Otizm Derneği’ni ziyaret ederek devam ettirdi. 

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli, yönetim kurulu üyeleri M.Hanefi İspirli, Abdulnasır Polat, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çakır ile birlikte Palandöken Otizm Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Nazan Yaşarbaş ve otizm hastalarının sahipleri ile görüştü.

Dernek Başkanı Nazan Yaşarbaş çalışmaları hakkında bilgi vererek, özellikle “Yaşam Alanı Proje”lerinin desteklenmesini istedi. Erzurum’da 2 bin 500’e yakın otizm hastası olduğunu söyleyen Yaşarbaş, dernek olarak bu kitlenin ancak bir kısmına ulaşabildiklerini, bunların topluma kazandırılması, en azından ailelerinin rahatlatılması için mutlaka bir yaşam alanı oluşturulması gerektiğini belirtti. İstanbul, Ankara, Konya gibi illerde benzeri alanların bulunduğunu, Erzurum’da böyle bir alan için proje hazırladıklarını ve destek beklediklerini anlatan Yaşarbaş Aydemir’e ilgisinden dolayı teşekkür etti.

AYDEMİR; “SİZİN GÖZÜNÜZLE BAKIYORUM!”

Dernek Başkanı Nazan Yaşarbaş ve eğitici Fatih Demir ile hasta yakınlarının anlattıklarını dinleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir şunları söyledi;

“Kendimi sizin tarafınıza koyarak, sizin gözünüzle meseleye bakıyorum. Zor bir sınavınız var. Ak Parti döneminde engelliler için yapılan iyileştirmeler Cumhuriyet döneminin tamamında yapılandan daha fazladır. Elbette ki yeterli değildir. Sizlerin çocukları bizim ve toplumun çocuklarıdır. Onlara ne kadar hizmet edebilirsek o kadar görevimizi yapmış sayılacağız. ‘Engelli Yaşam Alanı’ projenizin hayata geçirilmesi için konuyu ilgili bakanlığımıza ve belediyelerimize aktaracağım. Daha başka neler yapabiliriz; onları da ilgili arkadaşlarımız ve uzmanları ile görüşüp inşallah bir mesafe kat edeceğiz.” dedi.

GÜVENLİ; STK’LAR DUYARLI VE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli’de; sivil toplum kuruluşlarının Erzurum’un sorunları ile yakından ilgilenirken bu tür derneklerin sosyal ayrımcılık ile öne çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Dernek Başkanı Nazan Yaşarbaş’ın bütün gücü ile hasta ve hasta yakınlarına neler yapabilecekleri konusunda büyük emek harcadığını dile getiren Güvenli; devletin kurumları ile bu tür dernekleri mutlaka desteklemesi gerektiğini söyledi. Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun Erzurum’daki bu tür dernekleri önemsediğini ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 08.08.2015 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.