MHP’DEN YAKUTİYE’YE ŞOK SUÇLAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Yakutiye İlçe Başkanı Cihan Aksakal, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a, belediyenin spor kulübüne aktarılan 1 milyon TL’yi sordu.

27 Eylül 2013 Cuma 21:10
MHP’DEN YAKUTİYE’YE ŞOK SUÇLAMA
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte muhalefet partilerinin de tepkisi artmaya başladı. MHP Yakutiye İlçe Başkanı Cihan Aksakal, Ali Korkut’un popülizm yaptığını öne sürdü. Yakutiyespor’a belediye bütçesinden 1 milyon TL aktarıldığına dikkat çeken Aksakal, kurumun gelirlerinin artmasına rağmen kredi kullandırılmasına anlam veremediklerini söyledi.
“YAKUTİYE BELEDİYESİ’NDE ŞAİBELER VAR”
Belediye Başkanı Ali Korkut’un ilçe adına gerekli ve yeterli çalışma yapmadığına vurgu yapan MHP Yakutiye İlçe Başkanı Cihan Aksakal, “5 yıla yaklaşan sürede hiçbir başarı elde edememiş olan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, seçimlere 6 ay kalınca ilçemizdeki cadde ve sokaklara asfalt dökebilmek için belediye meclisinden kredi kullanma onayı almıştır. İller Bankası’ndan 3 milyon TL kredi kullanabilmek için yetki istemiştir. Biz de muhalefet partisi olarak ilçemizin hizmet görmesi noktasında bu karara onay vermiştik. Belediye sorumlu olduğu alanda yaşayan vatandaşlarımızın elbette yanında olacak ve yardımlarını esirgemeyecektir. Ancak belediyenin parası yokken ve borçlarının olduğu iddia edilirken ve bu nedenle kredi alırken neden 1 milyon TL’yi Et ve Balık Kurumuna aktararak et dağıtmıştır. Görevleri et dağıtmak mıdır. Belediyeler asli vazifesi olan hizmetlerin dışına çıkarsa hayır kurumları mı gelip asfalt döküp temizlik yapacaktır” diye konuştu.
“YAKUTİYE SPOR’UN HESAPLARI İNCELEMEYE ALINSIN”
Aksakal, Belediyenin parası olmadığı halde asfalt dökmek için kredi kullanmak zorunda kalırken son 8 ay içerisinde Yakutiyespor’a 1 milyon TL’nin aktarıldığına dikkat çekti. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un bu kadar yıllık gideri yokken harcamaların şaibelere neden olduğunu söyleyen Aksakal, “Bildiğimiz kadarı ile ramazan etkinliklerinde kent meydanında kiraya verilen tüm işyerlerinin geliri, Belediyeye ait olan Lalapaşa Camii tuvaletlerinin geliri, Dumlu’daki çay bahçesinin geliri bu spor kulübüne aittir. Kamuoyunda bazı müteahhitlerin makbuz karşılığında spor kulübüne yardım yaptırıldığı da bilinmektedir. Bu kadar geliri olan bir spor kulübüne borcu olan bir belediyenin yaklaşık 1 milyon TL’lik yardım yapması muhalefet partisi olarak bizi kuşkulandırmıştır. Meclis üyelerimiz toplantılarda spor kulübünün denetlenmesini istediğinde buna yetki olmadığı yönünde cevap verilmiştir. Söz konusu kulübün denetleme yetkisi kimlerde ise yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 27.09.2013 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ustelemek lazim 2013-09-29 00:37:55

bu isin ustune gidecek adamın eli degil ayaginun alti opulur bizim paramiz ortada giden batumlarda alemlerde yiyildi garibim asgari ucrete talim ederken vs vs .

Avatar
torpilli 2013-09-28 09:38:56

eşinden torpilli ferhat mergan oraya nasıl geldiğini cümle alem biliyor . bir sporcusundan duydugum laflar kampta ...................ı cağırıyorlardı

Avatar
helal @haram 2013-09-28 11:58:03

herhalde seninde menfaatin var desteklediğine göre yada sende nemalanıyorusn efendi ...

Avatar
haram @Helal 2013-09-27 23:25:08

kocum ole helal melal deme , oyle populıst ve sovenıst ruhla yzılmasın bu ıfade edilmesın ne olmus yanı hayır yapmıssa sızın mantıgınıza ters hımmm yoksa sızın dıvandakı uylerınız gıbı kadınların göbeklerınde mı ertısın o paraları . . .

Avatar
tayyipin aslanları 2013-09-27 23:09:24

bu 3 adam ferhat suat ali ( komedi dans üçlüsü ) beni akp den soğuttu yemin ederim sırf bunlardan dolayı kım aday olursa olsun oyumu akp ye vermeyecegım ...hatta ve hatta bu mhp li kardeişimize boyle bir olayı duyurdugu için sempatim ve güvenim arttı oyumu ilk kez mhp ye bile vereebilirm duy tayyip baba aslanlarının yediği haltları .

Avatar
adidas 2013-09-27 23:05:59

geçen yıl adidasda calısan bir personel sporile alakası olmayan beledıye personelının gıdıp 900 tl lık nortface marka mont alıp kulup hesabına yazdırdıgından bahsetmıstı . boyle bır kac tane olay vs vs.

Avatar
cahit duran 2013-09-27 23:02:56

ferhat merganın suat güneşin başı ağırmaz geçmişleri belli ferhat mergan profosyoneldir üstünü kapatır daha önce yaptığı işin sonucu araştırılsın belli olur .

Avatar
Helal 2013-09-27 21:22:18

helal olsun bir yiğit çıktı 1 trilyonun hesabını sordu. yakutiye belediyesinden 1 trilyonun hesabını açıklayacak babayiğit yokdur. ferhat merganın başı çok ağırır çokkk. çünki usulsuzluk hat safhada. i̇ncelenir ise biz vatandaşlarda öğreniriz...