MHP LİDERİ BAHÇELİ ERZURUM’DA KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gençlere sokaklarda yanlışa düşmemeleri çağrısında bulundu ve sandığı işaret etti.

22 Mart 2014 Cumartesi 23:07
MHP LİDERİ BAHÇELİ ERZURUM’DA KONUŞTU
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Erzurum’da partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde partililerin yoğun ilgi gösterdiği MHP lideri Bahçeli, iktidara yüklendi. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri münasebetiyle MHP’nin başkanlık divanı üyeleri, milletvekilleri ve merkez yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımızla Türkiye’yi ilçe ilçe il, il gezdiklerini belirterek, “Kars, Iğdır’dan sonra Erzurum’dayız. Sizlerle beraberiz. Bu muhteşem kalabalık gösteriyor ki Erzurum MHP’yi kucaklıyor, bağrına basıyor. 'Siz bizimsiniz' diyor. 30 Mart seçimlerine 25 siyasi parti katılıyor. Bu siyasi partilerimiz demokratik haklarını kullanıyor. Başarı sağlamak için yarışıyor. Bütün siyasi partilerimize ve değerleri adaylarına MHP olarak başarılar diliyoruz. Türk siyasi hayatında güzide bir yeri bulunan 45. yıl dönümü kutlayan köklü ve geleneği olan bir siyasi parti olarak ilkeli dürüst temiz siyaset, temiz yönetim temiz yönetim anlayışla halkımızın karşısına çıkıyor. MHP de bu yarışta vardır ve seçimi kazanacağım demektedir. Bu seçimler için MHP diğer siyasi partilerden çok daha önce hazırlıklarını başlatmış, tespit edilen adaylarla Ankara, Kayseri ve İstanbul’da olmak üzere toplu aday tanıtım toplantılarıyla milletimizle buluşturmuştur" dedi.
"BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK"
30 Mart seçimlerine MHP’nin çok daha farklı bir anlam yüklediğini söyleyen Bahçeli, “Bu sadece bir belediye başkanlığı meclis üyeliği seçimi olmaktan öte Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir sürecin başlangıcı olacaktır. 30 Mart seçimlerinden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi arkasından da 2015 en geç 12 Haziran’a kadar milletvekilliği genel seçimleri yapılacaktır. Bu seçimler Türkiye için çok önemlidir. Türkiye iç ve dış tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyadır. Sosyo ekonomik olarak çözümsüzlüğe terk edilmiştir. Üniter devlet tehdit altında ve zedelenmektedir. Türkiye’nin istikrar ve huzuru kaçırılmıştır. Türkiye gittikçe yeni sorunlarla baş başa bırakılmıştır. Böyle bir süreçte bu seçimler farklı bir anlam taşıyor. Sabrınıza sığınarak bazı konularda düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Erzurum bir büyükşehirdir. 16 büyükşehirden biridir. Sonradan 14 il daha büyükşehir yapılmıştır. Dünkü büyükşehirler son yasa değişikli ile 30 büyükşehir bir farklılık göstermektedir. Bunu da iyi kavramak gerekir. Erzurum büyükşehir belediye başkanlığı mülki idaresinin sınırlarıyla örtüşmektedir. 25 bin 300 kilometre karelik alana hizmet sunulacaktır. Bunun içerisinde köy var, mahalleler, beldeler var. İlçeler var. Erzurum merkez ilçelerle birlikte büyükşehir var. Geniş alana hizmet sunabilmek için birikimli, tecrübeli davamızın insanı, buraya aday gösterilmelidir ki gelişmiştik farkı olan ilçeleri bir dengeye getirsin. Kimseyi birbirinden ayırt etmesin. En uzak ilçeden en yakınına kadar adaletli bir yönetime cevap verebilecek bir kadro. Böyle bir şahsiyet var mıydı? Geçmiş dönemde vardı. O şahıs bir bilim insanı olarak dün milletimizin huzuruna çıkan ve Erzurum’a küsmeyen kırılmayan bir şahsiyet sayın Prof. Dr. Kamil Aydın, büyükşehir adayımızdır. Hep beraber Kamil deyince bayraklar da kalkıyor eller de kalkıyor. Kamil bir şehre kamil bir isim gerekiyor. Aziziye’de Murat Resuloğlu, Yakutiye’de Nurullah Özkılıç ile Palandöken Belediye Başkan adayı Ahmet Kazanç’la Erzurum’a hizmete hazırız. Böyle bir muhteşem bir mevcudiyeti Erzurum’da AKP ve CHP’nin arasına sıkıştırmak hak mıdır adalet midir? Erzurum sesleniyor, haykırıyor. Dün buralardan gelip geçenler bu gür sesi duymalılar. Erzurum diyor ki Ne AKP, ne CHP ille de MHP diyor" diye konuştu.
“HER İLDE 150’NİN ÜZERİNDE TESİS TEMEL ATMA YAPILMIŞSA İŞSİZLİĞİN AZALMASI GEREKMEZ Mİ?”
Bahçeli, açlık sınırında 13 milyon insan olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
"Bu aziz topluluğa soruyorum. 2002 yılından itibaren hayat pahalılığından kurtardınız mı? Ekonomik sıkıntılarınızı aştınız mı? Açlığını, yolsuzluğunuzu gidebildiniz mi? Yıllardan beri yapılan bir şey vardı talana, çalana aldandık. Türkiye’yi bunlar kurtaracak zannettik. Bu iktidar döneminde nüfusumuz 76 milyonu bulmuştur. 76 milyonun içerisinde 44 milyon yani yüzde 59’u yoksuldur. Yoksullar arasında şiddetli yoksul olarak algılanan açlık sınırında 13 milyon insan vardır. Recep Tayyip Erdoğan’ın bunlardan haberi yok. Recep Tayyip Erdoğan ancak Ana uçağını biniyor, sonra baba uçağına biniyor. Sonra gidiyor TOKİ’lerin kürsüsünde '173 tesisini açılışına geldik' diyor. '140 temel atmayı gerçekleştiriyoruz' diyor. Her ilde 150’nin üzerinde tesis temel atma yapılmışsa işsizliğin azalması gerekmez mi? Bu süreçte işsiz sayısı artmış."
ÇÖZÜM SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ
Çözüm sürecini eleştiren MHP lideri, PKK’nın 2014 yılında özerklik ilan etmeye hazırlandığının söylendiğini belirtti. Bu duruma gelinmesinin sorumlusunun hükümet olduğunu savunan Bahçeli, bu topraklarda başka bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili operasyona da değinen Bahçeli, hükümete seçimde ders verilmesini istedi.
“TÜRK MİLLETİNİN TEMİNATI GENÇLER OLARAK SOKAKTA DEĞİL SANDIKTA OLUN”
Gençlere 30 Mart'ta oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunan Bahçeli, “Son günlere dikkat etmelisiniz. 30 Marttan sonrada dikkatli olmalısınız. 18-25 yaş arası 10 milyon 136 bin gencimiz var. Gençlerimizin 2023 yılına daha 9-10 yıl var. Aziz evlatlar siz 2023 cumhuriyetin yüz yılıncı döneminde sizler bu ülkeyi yöneteceksiniz. Sizler geleceğimizsiniz. Gelecek sizsiniz. Yılların tecrübelerine dayanarak söylüyorum sokakla sandık arasında sarkıç gidip gelmeyin. Sokaklar karanlık, sokaklar kirli. Sokaklar kanlı. Türk milletinin teminatı gençler olarak sokakta değil sandıkta olun. Sandık demokrasi demektir. Demokrasi içerisinde milli iradenin çözüm kabiliyetidir. Saldığın dışında bir şey düşünmeyin. Gençler sokaklarda şurada burada yanlışa düşmeyin. Demokratik haklarınızı kullanın. Birilerinin kışkırtmalarıyla başka yerlere kanalize olmayın. En yakın sandık hangisi 30 Mart . 30 Mart’ta hep birlikte sandığa gideceğiz. Demokrasi içerisinde bugünkü toplumumun yapısını değiştirerek bir yapı oluşturacağız. İktidar değişikli burada olmaz. İktidar değişikliğinin yol izi burada olur. Halkımız bugünkü iktidarı bu yönüyle dikkate almalıdır. Suni nefes almaya çalışan iktidarı ancak genel seçimlerle mümkün olabilir. Bugünden onun izini ortaya koymak gerekiyor. Sandığa gideceğiz” şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamladı.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2014 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.