KÜÇÜK DEV ADAMDAN, BÜYÜK PROJELER

AK Parti’nin İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olan Erzurumlu Sebahattin Kat, engellileri yönelik önemli projelerle geliyor.

19 Mart 2015 Perşembe 08:26
KÜÇÜK DEV ADAMDAN, BÜYÜK PROJELER
AK Parti’nin İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olan Erzurumlu Sebahattin Kat, engellileri yönelik önemli projelerle geliyor. Aday gösterilmesi halinde ve seçilmesi halinde İstanbul’un ve Erzurum’un milletvekili olmasının yanında, Türkiye’deki tüm engellilerin sesi olacağını ifade etti. Engellilere yönelik hazırladığı projelerle rakipleri arasında bir adım öne geçen Kat, “Kuruluşundan beri hizmet ettiğim AK dava çatısı altında Türkiye’deki engellilerin engelsiz sesi ve yüreği olmaya talibim. AK Parti iktidarıyla birlikte büyük kazanımlar elde eden engellilerin sorunlarının çözümü noktasında partimin ortaya koyduğu misyona hizmet etmek için adayım.” dedi.
DOĞUTÜRK’e projelerini açıklayan İşadamı Sebahattin Kat, “Ülkemizin her köşesinde, her bucağında yaşayan engellileri sevgiyle, muhabbetle kucaklayan AK Parti çatısı altında ülkeme ve milletime hizmet etmek benim için büyük onur ve gurur vesilesi olacaktır.” dedi.  
YETER Kİ YÜREKLER ENGELLİ OLMASIN
Seçim sunumunda engelli tanımı yapan Kat’ın engelli tanımı oldukça dikkat çekti. Kat, “Engelli, doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluşan sakatlıklar (vücudun görsel, işlevsel, zihinsel, ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan İNSAN demektir. İnsanların kusurları tabi ki olur. Bu kusurlar kimimizde büyük, kimimizde küçük, kimimizde ise herkesinkinden daha farklı olabilir, normal olan budur. Yeter ki o kusur yüreklerde olmasın... Ama sağlam yürek ben ve benim gibi bir çok engelli İNSAN’da fazlasıyla mevcuttur. Yeter ki onu görebilecek engelsiz yürekler olsun...” ifadeleriyle takdir topladı.
İŞTE SEBAHATTİN KAT’IN ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERİ:
ENGELLİ PLOTFORMLARI
Hemen her il ve ilçede engelli platformları oluşturulacak. Yerel idarelerle devamlı iletişim halinde bulunup ülke genelindeki tüm engelliler kayıt altına alınacak. Bu sayede tüm ihtiyaçları belirlenecek ve düzenlenecek yardım kampanyaları ile engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilecek.
KARDEŞİM
Oluşturulan platformlarla belirlenecek ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza ülke genelinde yapılacak kampanyalarla kardeş aileler bulunacak. Bu aileler ile engelli vatandaşlarımız arasında fahri kardeşlik bağları kurulacak. Bu sayede bu engelli vatandaşlarımızın tedavi, donanım, giyim gibi bir çok ihtiyacı kardeş aile tarafından karşılanacak. Bu proje sosyal sorumluluk projesi olduğu için irili ufaklı iş adamlarımızdan olumlu tepki alacağını düşünüyorum.
TELEVİZYON
Engelli vatandaşlarımızın sorunları, hakları, ihtiyaçları, duygu ve düşünceleri gibi bir çok konunun ele alınacağı televizyon programları ve kamu spotları çekilecek. Bu programlar TRT ve birçok televizyon kanalında yayınlanacak. Bu sayede toplumun engelliler hakkında daha çok bilinçlenmesi sağlanacak.
Engelli vatandaşların televizyon kanalları ile barıştırıp çeşitli tv programlarına katılmaları sağlanacak. Böylece engelli vatandaşlarımızın özgüvenleri tazelenmiş ve toplumun daha duyarlı olması sağlanmış olacak.
SİNEMA-BELGESEL
Sinema ve dizi sektörünün tanınmış oyuncuları ve sektöre hizmet veren engelli vatandaşlarımızın ortak çabaları ile  bir çok film ve belgesel çekilecek.
Ortaya çıkan eserler ülkemizde sinema salonları ve tv kanallarında gösterilecek. Bu filmler ulusal ve uluslararası film festivallerine katılıp ülke ve engelli hakları tanıtımı için önemli rol oynayacak. Bu tarz projeler bir anlamda sosyal sorumluluk projesi olduğu için hem oyuncular bedelsiz katkı sağlayacak hem de sponsor konusunda sıkıntı çekilmeyecektir.
BİR GÜN
Engelli vatandaşlarımıza sadece maddi destek vermek tabi ki yeterli değildir. Bu anlamda bazı manevi duygularda katmak gerekir. Bu amaçla BİR GÜN projemizi hayata geçireceğiz. Proje sayesinde engelli vatandaşlarımız ile onların talep ettikleri ünlü simaları ( oyuncu, ses sanatçısı, sporcu, iş adamı gibi ) bir araya getireceğiz.
Bir gün boyunca ünlü sima o gün için belirlenen engelli vatandaşlarımız ile birlikte olacaklar. Onlarla gezip onlarla yemek yiyecekler. Kimi zaman tekne turu düzenleyip kimi zaman ormanda mangal yapacaklar. Taki o gün bitene dek.
SPOR
Ülke genelinde engelli vatandaşlar için özel spor salonları inşa edilecek. Engelli vatandaşlarımız inşa edilen bu salonlara yine özel tasarlanan araçlarla nakledilecek. Burada konularında uzman eğitmenler eşliğinde kendilerine uygun spor dalları ile uğraşacaklar. Bu sayede özlemini çektikleri ve bir türlü imkan bulamadıkları spor etkinliklerine katılacaklar. Kim bilir belki uluslararası müsabakalarda madalyalar bile kazanabiliriz.
ENGELLİ PLATFORMLARI
Bir çok vatandaşımız hayallerini yaşayamadan hayatlarının sonuna gelmektedir. Engelli vatandaşlarımızı varın siz tahmin edin. Düzenlenecek organizasyonlarla engelli vatandaşlarımızın hayalleri yerine getirilecek.
Bu hayallerin masrafları yine sponsorlar tarafından karşılanacak. O engellinin imkansız dediği hayaline ulaştığı anki duygularını ve yüz ifadesini hayal edebiliyor musunuz?
KÜLTÜR ARACI
Engelli vatandaşlar için her ile konuşlandırılacak özel otobüs ve minibüsler tasarlanacak. Bu araçlarla yurt içi ve yurt dışı kültür turları düzenlenecek, Bu sayede engelli vatandaşlarımız hem daha sosyal olmuş olacak, hem de imkansızlıkları yüzünden gidemediği yerleri görme ve yaşama şansı bulacak.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2015 08:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.