KEBAP YEMEK YERİNE KENDİLERİ EYLEM YAPSIN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülke genelindeki ceza evlerinde gerçekleşen açlık grevlerinin terör örgütünün baskısıyla yürütüldüğünü, BDP’lilerin kebap yemek yerine kendilerinin eylem yapması gerektiğini söyledi.

02 Kasım 2012 Cuma 18:20
KEBAP YEMEK YERİNE KENDİLERİ EYLEM YAPSIN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda, ceza evlerinde yaşanan açlık grevleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Akdağ, açlık grevlerinin terör örgütünün baskısıyla yürütüldüğünü ifade ederek, “Açıkça herkesin gördüğü hissettiği bir şey var. Bu insanlara baskı yapılıyor. Geçmişte de bunlar yaşandı şimdi de aynı baskılar var. Tutuklu ve hükümlüler üzerinde bir örgüt baskısı var. BDP, bu örgüt baskısına razı olan bir parti mi olacaktır yoksa Türkiye’de siyaset yapan insanlar olarak BDP’liler bu mahkum ve tutuklulara ‘Kesinlikle böyle bir şeyi bırakın mı’ diyecekler. Yani konuşulanlardan birisi nedir? Öcalan ile ilgili bir takım şeyler konuşuluyor. Tepki gösterecekse Öcalan’ın kendisi göstersin. Başkalarının sağlığı üzerinden Öcalan ile ilgili bir takım siyasi isteklerde bulunmak siyasetçilere yakışmıyor”  diye konuştu.

 

“BDP’liler kebap yemek yerine kendisi eylem yapsın”

BDP’lilerin kebap meselesine de vurgu yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İster kebap ister başka bir şey. Hepimiz sabah kahvaltı yapıyoruz. Öğle ve akşam yemeği yiyoruz. BDP’liler yemeklerini normal bir şekilde yiyorlar. Tepki göstereceklerse kendileri yapsınlar bu eylemleri. Yani özgürlüğü elinde olmayan ve bir şekilde örgütün baskısına, kıskacına maruz kalan insanlardan bunu istemek ya da bu insanlar bu eylemleri yapıyor ‘Hadi sizde bunlar ne söylüyorsa bunların hepsini yerine getirin’ demek demokratik bir topluma yakışmıyor. Tutuklu ve hükümlü üzerinden bir siyasi faaliyet oluşturmaya kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

 

“CHP’nin raporu doğru değil”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP’nin açlık grevlerine ilişkin hazırladığı raporun gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bakan Akdağ, şöyle dedi:

“Ben arkadaşlarımı aradım. İlgili genel müdür ve il halk sağlığı müdürüyle de görüştüm. Bunlar gerçeği yansıtmıyor bana verilen bilgilere göre. Elbette bir şekilde ben yemek yemiyeceğim diyen kişi kilo verebilir. Bunun sağlığı bozulur, bir kısmının sağlığı bozulmaz bunlar ayrı bir konu. Bu mahkumlara ihtiyaçları karşılanmıyor diye bir şey biz gözlemlemiş değiliz Sağlık Bakanlığı olarak. Bu işi takip eden sağlıkçı arkadaşlarımız var. Bir kişinin midesi ağrıyor olabilir. Sistematik bir şekilde bu eyleme dahil olan kişilerin ihtiyaçları karşılanmıyor iddiaları kesinlikle doğru değil.”

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2012 13:50
Anahtar Kelimeler:
Recep Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.