KARAGÖL; TÜRKİYE EKONOMİSİ YÖNLENDİREN DEĞİL YÖN VEREN ÖZELLİĞİNDE

7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde AK Parti'den aday adayı dilekçesini veren Ekonomist yazar Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ün gezileri devam ediyor.

16 Şubat 2015 Pazartesi 15:33
KARAGÖL; TÜRKİYE EKONOMİSİ YÖNLENDİREN DEĞİL YÖN VEREN ÖZELLİĞİNDE
Gittiği her yerde gördüğü ilgi ile temayüller öncesinde adaylığına kesin gözüyle bakılan Karagöl, Erzurum'un deneyimli gazetecilerinden Orhan Bozkurt'un sunduğu Radyo Ritim'de her sabah yayınlanan "Erzurum Ajans programının konuğu oldu. Türkiye'nin ekonomik alanda son yıllarda gösterdiği başarısına dikkat çeken Karagöl özellikle istikrara vurgu yaptı.
 
ULUSLARARASI ARENADA ÜLKEYE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ
2002-2014 döneminde Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesi, uluslararası arenada da ülkeye olan bakış açısını değiştirdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, 1990’lı yılların Türkiye’sinin, kırılgan bir ekonomik yapıya sahipken, bugün iç ve dış şoklara dayanaklı bir görünüm sergilediğini söyledi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi notlandırmalarının bile Türkiye ekonomisini etkilemeyerek ülke risk piriminin düşüşe devam etmesi bu durumun en güzel örneği olduğunu hatırlatan Karagöl, " Yeni dönemde Türkiye ekonomisinin yönlendirilen değil yön veren özelliğini koruması, Türkiye’ye karşı eski tutumun değişmesine ve Türkiye için yeni bir algı oluşmasına öncülük edecektir. ‘Yeni Ekonomi’nin diğer önemli dinamiğini ise uluslararası ilişkilerle şekillenecek işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturmaktadır. 2002-2014 döneminde dünyanın farklı bölgelerinde, gelişmiş veya gelişmekte olan ülke ayrımı yapmadan etkin ve başarılı bir dış politika izlendi. 2008 küresel ekonomik krizinde de birçok ülke derin bir ekonomik krize sürüklenirken, Türkiye yeni işbirlikleri sayesinde krizi başarıyla yönetmiştir. Bu dönemde Kuzey Afrika, Afrika ve Ortadoğu ülkeleriyle olan yakın temas Türkiye’ye ekonomik açıdan önemli açılımlar sağlamıştır. Sürece öncülük edenlerin ise Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun olması, Türkiye’nin yeni döneminde aynı politikanın hızlı ve güçlenerek devam edeceği konusunda umut vermektedir" diye konuştu.
 
ENERJİ PROBLEMİ KRONİK HALE GELMİŞTİR
Ekonomik olarak ciddi anlamda fayda sağlayan yeni işbirliklerinin birincil gündem maddesinin ise Türkiye’nin kronik problemi olan enerji konusu olduğuna dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, ülkenin büyümesinde etkin rol oynayan enerji alanında yapılacak işbirlikleri Türkiye’nin siyasal ve ekonomik gücünü artıracağının önemine vurgu yaptı. Karagöl, "Dolayısıyla, enerji alanında sınır tanımadan kurulacak ortaklıklar, ‘Yeni Ekonomi’ye giden sürecin yapıtaşlarından birisi olacaktır. 12 yıllık bir dönüşüm hikayesini geride bıraktığımız ve yeni bir dönemin eşiğinde bulunduğumuz bu süreçte ‘Yeni Ekonomi’nin oluşumuna tanıklık edeceğiz" dedi.
 
    

Editör

Son Güncelleme: 16.02.2015 15:33
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErdal Tanas Karagöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.