KARAGÖL; 1990'LI YILLARIN KIRILGAN EKONOMİSİNDEN BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNE VARDIK

Milletvekilliği Genel seçimleri öncesinde aday adaylığını ilk açıklayanlardan olan İktisatçı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Erzurum ilçelerinde adeta gövde gösterisi yaptı.

19 Şubat 2015 Perşembe 08:44
KARAGÖL; 1990'LI YILLARIN KIRILGAN EKONOMİSİNDEN BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNE VARDIK
Kah kahvehane toplantılarında kah gittiği ev sohbetlerinde vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaşan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl'ün aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Vatandaşların Karagöl'e ilgisinin yan ısıra Ak Parti'ye olan güvenlerinin de kat be kat arttığını görmek mümkün.
Yaptığı toplantılarda bilgi birikimi ile vatandaşlardan tam not alan Karagöl'ün özellikle ülkenin ekonomisine bakışına yönelik sözleri dikkat çekiyor. Pasinler, Köprüköy, Horasan, Tekman, Hınıs, Karaçoban, Karayazı, İspir, Pazaryolu ve Aşkale ilçelerinde partililer tarafından karşılandı. Partinin il yönetimleri ile görüş alışverişinde bulunan Karagöl'ün, kahvehanelerde de vatandaşlarla uzun uzadıya sohbet etti.
 
KIRILGAN EKONOMİK YAPIDAN KURTULDUK
2002-2014 döneminde Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesinin, uluslararası arenada da ülkeye olan bakış açısını değiştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, " 1990’lı yılların Türkiye’si, kırılgan bir ekonomik yapıya sahipken, bugün iç ve dış şoklara dayanaklı bir görünüm sergilemektedir. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi notlandırmalarının bile Türkiye ekonomisini etkilemeyerek ülke risk piriminin düşüşe devam etmesi bu durumun en güzel örneğidir. Yeni dönemde Türkiye ekonomisinin yönlendirilen değil yön veren özelliğini koruması, Türkiye’ye karşı eski tutumun değişmesine ve Türkiye için yeni bir algı oluşmasına öncülük edecektir. ‘Yeni Ekonomi’nin diğer önemli dinamiğini ise uluslararası ilişkilerle şekillenecek işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturmaktadır. 2002-2014 döneminde dünyanın farklı bölgelerinde, gelişmiş veya gelişmekte olan ülke ayrımı yapmadan etkin ve başarılı bir dış politika izlendi" dedi.
 
YENİ İŞBİRLİKLER KRİZLERDEN ETKİLENMEYEN ÜLKE HALİNE GETİRDİ
2008 küresel ekonomik krizinde de birçok ülke derin bir ekonomik krize sürüklenirken, Türkiye'nin yeni işbirlikleri sayesinde krizi başarıyla yönettiğine dikkat çeken Karagöl, Bu dönemde Kuzey Afrika, Afrika ve Ortadoğu ülkeleriyle olan yakın temas Türkiye’ye ekonomik açıdan önemli açılımlar sağladğını söyledi. Karagöl, "Sürece öncülük edenlerin ise Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun olması, Türkiye’nin yeni döneminde aynı politikanın hızlı ve güçlenerek devam edeceği konusunda umut vermektedir. Ekonomik olarak ciddi anlamda fayda sağlayan yeni işbirliklerinin birincil gündem maddesi ise Türkiye’nin kronik problemi olan enerji konusudur. Bu nedenle ülkenin büyümesinde etkin rol oynayan enerji alanında yapılacak işbirlikleri Türkiye’nin siyasal ve ekonomik gücünü artıracaktır. Dolayısıyla, enerji alanında sınır tanımadan kurulacak ortaklıklar, ‘Yeni Ekonomi’ye giden sürecin yapıtaşlarından birisi olacaktır. 12 yıllık bir dönüşüm hikayesini geride bıraktığımız ve yeni bir dönemin eşiğinde bulunduğumuz bu süreçte ‘Yeni Ekonomi’nin oluşumuna tanıklık edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 19.02.2015 08:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.