İSLAM ÜLKELERİ DAĞILMIŞ TESPİH TANELERİNE BENZİYOR

Erzurum Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, İslam ülkelerinin eskisi gibi birlik ve beraberlik içinde olmadığını söyledi.

02 Kasım 2012 Cuma 18:34
İSLAM ÜLKELERİ DAĞILMIŞ TESPİH TANELERİNE BENZİYOR

Erzurum Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, bugün parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalık, “Kurban bayramını ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 89.yıl dönümünü geride bırakmış bulunuyoruz. Ama hala akıllarda soru işaretleri var. Birlik ve beraberliği artırmaya yönelik olan kurban bayramında maalesef ki İslam aleminin dağınıklığını gördük. Perşembe günü Türkiye’de ve Cuma günü ise Suudi Arabistan’da, Cumartesi günüde diğer İslam ülkelerinde ve coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimizin bayramı açtığına şahit olduk. Bu da İslam ülkelerinin paramparça durumda olduğunu gösteriyor. İslam ülkeleri aynı imamesi koparılmış, halifelik makamı kaldırılmış ve dağılmış tespih tanelerine benziyor. Dolayısıyla batılı güçlerde bu dağınıklıktan istifade edip İslam ülkelerini sömürmeye devam ediyor. Öncelikli çağrımız İslam konferansı örgütünün bir an önce asli görevleri üzerine yoğunlaşmasıdır. İslam birliğin çalışmasıyla alakalı gerekli neler varsa bunların çalışması yapılmalıdır. İslam Konferansı Örgütü Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’dan gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz” dedi. “İki bayramı 1 hafta içerisinde yaşadık. 29 Ekim gününde yine bayram havasından uzak özellikle iktidar ve muhalefet partisinin kavgasıyla geçen bayramı yaşadık” diyen Çalık, “Bunu nasıl başardılar bayramda nasıl kavga edilir bunu anlamak mümkün değildir. Biz de onları ünlem işaretiyle tebrik ediyoruz. 29 Ekim kutlamalarına izin verilmemesi bir yanlıştı, izin verilip de iznin Cumhurbaşkanı tarafından kaldırılması da Türkiye’de iki başlı yönetim şeklinde algılama yaptığından dolayı bununda yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2012 13:51
Anahtar Kelimeler:
Faik Çalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.