FİLİSTİN BÜTÜN İSLAM DÜNYASI İÇİN NAMUS MESELESİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, İsrail'in Gazze saldırısı sebebiyle ”Bir an önce Türkiye’nin liderliğinde kurulmuş D8’ler harekete geçirilerek İsrail hangi dilden anlıyorsa onun dilinden konuşmak lazım” dedi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 17:45
FİLİSTİN BÜTÜN İSLAM DÜNYASI İÇİN NAMUS MESELESİ

Mehmet Ali YILMAZ’ın haberi

Partisinin Erzurum İl Teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in mazlum Gazze halkı üzerine bombalar ve füzeler yağdırmasını kınayan İlyas Tongüç, "Bir an önce Türkiye’nin liderliğinde kurulmuş D8’ler harekete geçirilerek İsrail hangi dilden anlıyorsa onun dilinden konuşarak bu konuya müdahale edilmesi gerekir” dedi.  

 

“Dünyanın en gelişmiş füzelerini kullanıyorlar”

İsrail’in yaklaşık bir haftadır Filistin Gazze bölgesinde bir katliama girişmiş ve bir devlet terörü uygulayarak yüzden fazla Filistinlinin ölmesine neden olduğunu belirten Tongüç, “İsrail Gazze bölgesinde bir katliama girişmiş ve bir devlet terörü uygulayarak dünyanın gözlerinin içine baka baka yüzden fazla Filistinli kardeşimizin şehit olmasını sağlamıştır.  Bin kişiyi çoluk çocuk, kadın erkek demeyerek hiçbir ayrım yapmadan Hamaslı yöneticileri imha ediyoruz adı altında, dünyanın en gelişmiş füzelerini kullanarak büyük bir devlet terörü ve katliamına girmiş bulunmaktadır. Bu katliamın ortadan kaldırılması hususunda harekete geçmesi beklenenler, bir zamanlar buzulların arasında sıkışmış olan balinaları kurtarmak için seferber olanlar; ölen Filistinli ve Müslüman olduğunda en ufak bir rahatsız dahi hissetmemektedir.”

 

“Filistin bütün İslam dünyası için namus meselesi”

İsrail'in Gazze saldırısının İslam dünyası için namus meselesi olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Birleşmiş Milletler milli görüş hareketinin başladığı andan itibaren bu dünya kan ve gözyaşından başka bir şey vermiyor. Filistin bütün İslam dünyası için namus meselesidir. Oradaki İslam dünyasının durumu neyse bütün İslam dünyasının durumu da aynı noktadadır. Yani Filistin, İslam dünyasından uzak tutmak mümkün değildir. Bir an önce Türkiye’nin liderliğinde kurulmuş D8’ler harekete geçirilerek İsrail hangi dilden anlıyorsa onun dilinden konuşarak bu konuya müdahale edilmesi gerekir” dedi.

 

“Para olmadan hiç bir şey olmaz”

Büyükşehir yasasını da masaya yatıran SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, “Büyükşehir yasası çıktı 13 tane büyükşehir oldu. Bu güne kadar ilçeler il olma kavgasına girmiş ise; bundan sonra bütün iller bir araya gelerek büyük şehir olma kavgasına girecekler. 10 yıl sonra mega şehirler, yani büyükşehirlerin birleşmesi ile yeni şehirler ihdas etmek mecburiyetinde kalacaklar. Belki de Isparta ile Burdur’un birleşmesi var mı bilmiyorum. Ordu ile Giresun’u birleştirelim diyorlar. Neyi birleştirirseniz birleştirin para olmadan hiçbir şey yapamazsınız” sözlerine yer verdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda 'mabet' tartışması

 Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, TBMM'den çıkan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısının sabah 04.00'lerde geçirildiği için bazı maddelerin gözden kaçırıldığını belirterek, “Mabet diye bir kelime var. 'Mabetler eğer belediye meclis üyeleri karar verirse isterlerse tamir, bakım, onarım ve su işlemlerini, ücretsiz yada çok az bir ücretle yapabilirler' diyor bir maddede. AKP hükümetine sesleniyorum; Gizli, kapaklı geçirmiş olduğunuz bu madde içerisinde var olan 'Mabet' kelimesinden kastınız nedir? Erzurum'da 'İbadet edilen yer neresi?' diye sorduğumuz zaman tek kelimeyle 'Cami' derler. Mabetten kastınız kiliseler ve havralar mıdır? Bunu ortaya koymak durumundasınız. Çünkü Avrupa uyum yasaları içerisinde camiler yerine ibadethane denilmiş ve burada sonradan misyonerlerin de cirit attığı, mabet diye gösterildiğine şahitlik etmişizdir. Hristiyanların olduğu yerde kiliseye karşı olduğumuzdan bahsetmiyorum. Bir tane Hristiyan'ın olmadığı yerde bu kiliselerin ihya edilmesi, onarılması ne anlama geliyor? Yani yarın kiliseleri aktif hale getirip daha sonra oraya cemaat toplama yoluna mı gidilecektir? Maneviyattan yoksun bu gençleri dinini değiştirmeye mi zorlayacaktır?"diye konuştu.

 

Editör

Son Güncelleme: 21.11.2012 17:50
Anahtar Kelimeler:
İlyas Tongüç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.