ERZURUM İLE OYUN, ATEŞLE OYNAMAK DEMEKTİR

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, BDP’li öğrencilerin çıkardığı provokasyonlara şehrin alet olmayacağını ifade ederek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tür aşağılık provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Hiç kimse Türk Milliyetçilerinin sabrını sınamaya kalkmasın” dedi.

06 Aralık 2012 Perşembe 14:21
ERZURUM İLE OYUN, ATEŞLE OYNAMAK DEMEKTİR

Cengiz DURULAR ve Mehmet Ali Yılmaz'ın haberi
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, öğrenci olaylarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, BDP’lilerin oluşturduğu provokasyonlara prim verilmeyeceğini söyledi. İl Başkanı Kaya, “Geçtiğimiz günlerde Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde yaşanan aşağılık olayı şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Vatanımız üzerinde oynanan oyunlara, ülkemiz için beslenen kirli emellere karşı, nasıl bir tavır sergilediğimiz herkesçe bilinmektedir” dedi. “Biz 1000 yıllık kardeşliğimizi koruyup yüceltmekten bahsederken, birileri bu düzene çomak sokmaya çalışmaktadırlar” diyen Kaya, şöyle devam etti:

“Yapılan provokasyonlarda amaçları ülkücü teşkilatları sokaklara dökmek olan bu hainlerin planlarını yerle bir etmemiz için sağduyulu davranmamız gerekmektedir. Başbuğumuzun dediği gibi ‘Siz ne kadar kürt iseniz biz o kadar Kürt’üz, biz ne kadar Türk isek sizde o kadar Türk’sünüz.’ Bizim bu ülkede yaşayan insanlar için bakış açımız budur ve bu bakışı birilerinin ekmeğine yağ sürmek için asla değiştirmeyiz. Yapılan her olayda BDP’nin parmağının olduğunu görmek bizleri şaşırtmamaktadır. İstediklerini yapabilmek için Kürt halkımızın desteğini almaya çalışmaktadırlar. Ancak görüyoruz ki bekledikleri bu desteği alamamaktadırlar. Türk Milliyetçilerinin ve hemşerilerimizin bu konuda çok itidalli davranmaları gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tür aşağılık provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Hiç kimse Türk Milliyetçilerinin sabrını sınamaya kalkmasın.”

 

“Erzurum ile oyun oynanmaz”

Erzurum ile oyun oynanamayacağını ifade eden MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, “Erzurum ile oyun, ateşle oynamak demektir” dedi.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nitekim bu tür oyunları oynamaya çalışan kişiler gereken cevabı her zaman almaktadırlar.

Üzerinde beraberce yaşadığımız, kız alıp, kız verdiğimiz, örf ve adetlerimizi paylaştığımız bu topraklar üzerinde yapılan oyunlara karşı dikkatli davranarak bu oyunlara prim vermemeliyiz.

Ülkü Ocakları mensubu arkadaşlar bu olaya sağduyulu bir şekilde yaklaşmıştır. Bu yaklaşım tarzını bunan sonrada devam ettireceklerdir. Sonuçta Ülkü Ocakları kolluk kuvvetleri değildir. Bu olaylara gereken müdahaleyi yapacak olan emniyet güçlerimiz her an tetiktedir. Bizleri kanlı bir kavganın içine çekmek isteyen bu hainlere karşı tepkimizi demokratik olarak göstermeliyiz. Biz bu oyunları 12 Eylül’de de gördük. Artık bunların bir parçası olmamızı kimse bizden beklemesin.”

 

Yanlı haberlere tepki gösterdi

MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, ulusal yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Kaya, “Son günlerde meydana gelen bu olayı, bazı basın organlarının da Erzurum’da Kürt -Türk kavgası olarak duyurması da çok vahim bir olaydır. Gerçekleri asla yansıtmayan bu haberi de şiddetle kınıyoruz. Bizler, bir ayağı Kandil’de diğer ayağı Mecliste olan bu hainlerin tuzaklarına düşecek kadar basiretsiz insanlar değiliz. Bu olayın asla ve asla Türk-Kürt kavgası olmadığının altını çizerek belirtmek istiyorum. Bunlar Kandil uzantılı oyunlardır. 1000 yıllık kardeşliğimizi korumak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmekten çekinmeyeceğiz. Erzurum’da Kürt-Türk kavgasından söz etmek, aymazlıktan başka hiçbir şey değildir. Beraberce oturup, beraberce gezdiğimiz, ekmeğimizi, acımızı, sevincimizi paylaştığımız kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuzun olmadığını tüm kamuoyunun bilmesi gerekmektedir. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” Kaya, bir gazetecinin “Sizce bu olayların altında bir kasıt mı var?” şeklindeki sorusuna, BDP’nin şehrin nabzını ölçmeye çalıştığını, bu olayların altında BDP’nin yattığını anımsattı.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2012 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.