CHP’NİN İKTİDAR VE SEÇİM FORMÜLÜ: 7

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, ‘Yedi ayda Yedi bölge’ sloganlı “Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları ANAdolu Yollarında” projesiyle partisinin önümüzdeki süreçte Türk siyasi hayatında önemli başarılar elde edeceğini ifade etti.

28 Eylül 2012 Cuma 09:02
CHP’NİN İKTİDAR VE SEÇİM FORMÜLÜ: 7

Cengiz DURULAR'ın haberi

Doğu Anadolu’da gezi ve incelemede bulunan CHP’li kadınlar, çiçeği burnunda Genel Başkan Hilal Dokuzcan ile birlikte Anadolu’yu geziyor. Kars ve Iğdır gezisi sonrası Erzurum’da mola veren CHP’li hanımları, Pasinler-Erzurum karayolunda CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Karşılama töreni sonrası il binasına geçen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, ‘7 ayda 7 bölge’ sloganlı “Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları ANAdolu Yollarında” projesini Pusula’ya anlattı. Temmuz ayında görevi devraldıktan sonra altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini bildiren Dokuzcan, “Göreve geldiğimiz 8 Temmuz’dan bu yana yoğun bir tempo içerisindeyiz. Gerekli altyapı çalışmalarının planlamasını yaptık. Öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir örgütümüzle toplantılar gerçekleştirdik. Ardından 5-6 Eylül’de Ankara’da il başkanlarını toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantının ardından bir çalışma planladık. Bu projenin adı ‘Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları ANAdolu Yollarında’dır” dedi.

Projede ANA faktörüne dikkati çeken Dokuzcan, şöyle devam etti:

“ANA’yı büyük harfle yazıyoruz. Buradan bir bulgu çıkıyor. Türkiye’nin bugün geldiği siyasi koşullarda daha farklı bir siyaset tarzı kapsamında yeni CHP’nin yenisinin ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. ‘Yeni’den kastettiğimiz çözüm odaklı bakan, birlikte iş yapmaktan mutluluk duyan, geçmişteki bir takım davranış kalıplarını kırıp enerjimizi dışarıya ve iktidara yönelten bir anlayıştan ve bir davranış modelinden bahsediyoruz. ‘Cumhuriyet Halk Partisi Kadınları ANAdolu Yollarında’ 7 ayda 7 bölgeyi tamamlayarak projemizin ilk çalışmasını gerçekleştireceğiz. 7 ayda bölge, il, ilçe ve mahalleleri gezeceğiz. Proje 7 faktörünü esas alıyor. Mesela Erzurum İl Kadın Kolları 7 ayda kent, ilçe, mahalle, köy, kasaba ve mezra gibi bütün yerleşim alanlarında çalmadık kapı bırakmayacaklar. Bu çalışma ilçe teşkilatlarını da esas alıyor. Sandığa kadar giden bir çalışmanın altyapı hazırlığıdır bu proje.”

 

Üç aşamalı proje

Çorum’dan başlayan Anadolu turunun devam ettiğini ifade eden Dokuzcan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır’dan sonra Erzurum’a geldik. Doğu Karadeniz’i bitirdik, Doğu Anadolu’ya başladık. Kadınların sesi Anadolu’da yükselmeye başladı. Çünkü gittiğimiz yerlerde Anadolu kadınlarıyla konuşuyoruz, sorunlara çözüm arıyoruz.  Siyasi ortamda da bolluk, barış ve bereketin yolu Anadolu’dan geçer. Siyasi fikri ne olursa olsun, düşüncesi, daha önce kime oy vermiş olursa olsun bir ortaklık kültürü yakalama noktasında Türkiye’nin huzuru  ve geleceği için çalışıyoruz. Bu açıdan önemli bir yol katettiğimiz açıkca görülüyor. Proje üç aşamadan oluşuyor. Birincisi örgüt içindeki kadınlarımızla buluşma, ikincisi yerel politikaları belirleme ve üçüncüsü de genel siyasi duruma hazırlıktır. Daha anlaşılır bir şekilde yani seçime hazırlıktır.  Halkı dinleyen, halkın yanında olan, çözüm odaklı bakan, güçlü ve birbirinden güç alan bir kadın örgütüyle seçimlerde Türk siyasi hayatında önemli başarılar elde edeceğiz.”

Editör

Son Güncelleme: 28.09.2012 13:53
Anahtar Kelimeler:
CHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.