CHP’DEN ÇELENK TEPKİSİ

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk sunmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi. Cananoğlu, “Çelenk koymamızdan rahatsız olan AKP’nin bu tavrını bütün Erzurum halkının bilmesini istiyorum” dedi

31 Ekim 2012 Çarşamba 16:12
CHP’DEN ÇELENK TEPKİSİ

CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşananlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını mevcut hükümetin kafasına göre bilinçlendirdiğini ifade eden Cananoğlu, “Cumhuriyet’imizin 89. yılı münasebetiyle 29 Ekim günü Ankara’da yapılacak yürüyüşe Türkiye’nin çeşitli illerinden partililerimizin ve vatandaşlarımızın katılması valiliklerce engellenmiştir, bu en temel ana yasal haklarımızdan biri olan seyehat özgürlüğünün hoyratça ayaklar altına alınmasıdır. Bu hukuksuzluğu şiddetle protesto ediyor, iktidarın demokrasi ve hukuk devletine karşı giriştiği saldırıda CHP olarak bütün gücümüzle direneceğimizi ilan ediyoruz. Ayrıca daha önceden 19 Mayıs ve 30 Ağustos bayramlarında da valilikten çelenk koyma izni istememize rağmen izin verilmemiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda  da yine çelenk koyma izni verilmemiştir. Çelenk koymamızdan rahatsız olan AK Parti‘nin bu tavrını bütün Erzurum Halk’ının bilmesini basın yoluyla paylaşıyoruz. Milli bayramlarımızın Türk Milleti’nin istemiş olduğu coşkulu ve heyecanlı kutlama şekli mevcut iktidarı ve dış mihrakları son derece rahatsız etmiştir. Türk halkına armağan edildiğini çok iyi bildiğimiz bayramlarımızın sonuna kadar takipçisi ve koruyucusu olacağız” dedi. Cananoğlu, Türk Milleti olarak bayramlara sahip çıktıkça Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz ve yıkılmaz olduğunu dünyaya haykıra bileceklerini kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2012 19:21
Anahtar Kelimeler:
Şahin Cananoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.