CHP’DEN 8 MADDELİK YOLSUZLUK İDDİASI

CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Erzurum kalesi civarındaki kamulaştırmada yolsuzluk olduğunu, ERTANSA şirketinin keyfi uygulamalarla zarara uğratıldığını, halk eğitim binasının kanunsuz bir şekilde yıkıldığını ileri sürdü.

10 Ekim 2012 Çarşamba 09:16
CHP’DEN 8 MADDELİK YOLSUZLUK İDDİASI
Ufuk İNCE'nin haberi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili 8 maddelik yolsuzluk iddiasını gündeme taşıdı. Kamulaştırma’dan ERTANSA şirketine kadar bir çok konuda yolsuzluk yapıldığını ileri süren Cananoğlu, “İki dönemde doğru dürüst hizmet yapamayan, Erzurum adına yasal hak olarak gönderilen kaynakları doğru kullanmayan Büyükşehir Belediyesi son günlerde giderayak güya hizmet atağı başlattık reklam ile Erzurum kamuoyuna yanıltarak bir çok hata ve istismarı örtmeye çalışmaktadır” dedi. CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki yanlış uygulamalar yüzünden belediyenin zarara uğratıldığını ileri süren Cananoğlu, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 28 Mart 2004’ten bu güne kadar yaptığı çalışmaların tamamına yakınında kanunlara aykırı uygulamalar yapmış bu kanunsuz ve usulsüz uygulamalar bir dizi istismara ve istifalara davetiye çıkarmıştır” diye konuştu.

El yazısıyla kaleme aldı

Kendi el yazısıyla kaleme aldığı yazılı açıklamayı basın bürolarına gönderen Cananoğlu, belediye bünyesinde 8 ayrı yolsuzluk yapıldığını ileri sürdü. Cananoğlu, konuyla ilgili iddialarını şu şekilde dile getirdi:
“Erzurum kalesinin civarlarında yapılan kamulaştırmalarda büyük yolsuzluklar söz konusudur. ERTANSA denilen belediye iştirakı olan belediye kurumuna kanunsuz ödenekler belediyenin genel bütçesinden aktarılıp keyfi ve usulsüz kullanımlarlada belediye zarara uğratılmıştır. Daha önce rekraasyon alanı düşünülen kremitlik tepe inşaatı hiç bir hizmet yapılmadan yapılmış gibi paraları ödenmiş daha sonra proje iptal edilmiştir.Şimdi ise bu alana aklama yapılmak üzere Mevlana vadisi adı ile hafıza karartmaya çalışılmaktadır.Bu olay hakkında CHP eski il başkanı zamanında da dava edilmişti. Ancak İç işleri bakanı mahkeme izni vermemişti. İçme suyu ihalesi yapıldığı halde aynı içme suyu ikinci kez ihale edilip belediye zarara uğratılmıştır. Menderes kapalı otoparkı 6 milyon 500 bin liraya ihale kanunlarının çok üzerinde belediye başkanının kendi beyanatına göre yalnız otuz milyon gibi bir rakama çıkmış teftiş kurulu ile ilgili birimler bu konunun üzerine gitmek yerine atlamışlardır. Halkeğitim binası kanunsuz ve usulsüz bir şekilde yıkılmıştır olay örtbas edilmiştir.CHP il başkanlığı tarafından belediye hakkında savcılığa dava açılmıştır.Ve halen savcılıktan partimize herhangi bir sonuç ulaşmamıştır. Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Erzurum’da ki toplu taşımacılık şirketlerinden ve taşımacılık yapan öğrenci servislerinden bin 500 lira alarak toplam 450 bin lira toplamıştır. Ve bun insanlara vermiş olduğu plaka tahdit olayını  olayını gerçekleştirmemiştir. Bu paranın bir kısmı Erzurum Belediyespora hibe edlilmiştir. Bir kısım paranın nereye gittiği belli değildir. Bu olayı CHP il başkanı olarak sorgulamak istediğimizde bizim bu işle hiç bir alakamız yoktur denilmiştir. Oysa ki bu ödemeyi yapanlardan biride benim bütün okul servislerini toplayıp konuşma yapan iyi ki bu oluşumda bulundunuz size söz veriyorum plakalarınızı tahdit yapacağız sözünü verdi ve yemek ikramı yapıldı o günden sonra plaka tahdit işi hayali ve kandırmaca olduğunu gördük .CHP il yönetimi olarak buradan kamuoyuna bildirirken cumhuriyet savcısına da buradan suç duyurusunda bulunuyoruz.” 

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2012 10:23
Anahtar Kelimeler:
Şahin Cananoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.