CHP ERZURUM İL TEŞKİLATI SINIFTA KALDI

Erzurum’da varlığı ile yokluğu belli olmayan CHP İl Başkanlığı yerel seçim sürecinde de sınıfta kaldı.

09 Mart 2014 Pazar 12:37
CHP ERZURUM İL TEŞKİLATI SINIFTA KALDI
Ana muhalefet partisinin il teşkilatı olmasına rağmen şehirde hiçbir varlık gösteremeyen, hiçbir konuda görüş ve düşünce ortaya koyamayan il teşkilatı, Genel Başkanlarını da kapalı bir salona hapsettiler. Pazartesi günü Erzurum’a gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, kapasitesi 1000’i aşmayan bir salonda partilileriyle bir araya gelecek. 750 bin nüfuslu Erzurum’da yerel seçimlerde her ilçeden aday göstermesine rağmen, şehirde miting yapamaması il teşkilatının başarısızlığı olarak değerlendirildi. Erzurum’da yerel seçimlerde Şenkaya ile güçlü bir adayı olan Çat dışında hiçbir varlık gösteremeyen, CHP’nin Erzurum’da varlığı tartışılmaya başlandı.
Pazartesi günü Erzurum’a gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1000 kişilik salonda teşkilatlara hitap edecek olmasına nasıl bir tepki vereceği de şimdiden merak konusu oldu.
Öte yandan yerel seçim sürecinde rakipleri harıl harıl çalışırken, CHP adaylarının henüz halkın içine dahi çıkamaması il teşkilatının pasif tutumu olarak değerlendiriliyor. Partililer, “Şenkaya Belediye Başkan adayı Salih Özbek ile Çat Belediye Başkan adayı Arif Hikmet Kılıç da olmasa Erzurum’da CHP’nin ismi dahi gündeme gelmeyecek. İl Teşkilatının seçim sürecinde ne iş yaptığını anlamış değiliz. Böyle siyaset olmaz, böyle yönetim de olmaz. Kılıçdaroğlu’nun soruna derhal el atması gerekir.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Erzurum’da 10 yıl büyükşehir belediyesinde başarısız bir yönetim sergilenmesine ve bu nedenle ciddi bir kararsız seçmen potansiyeli oluşmasına rağmen CHP’nin bu kararsızları kazanma gibi bir girişiminin olmadığını savunan aynı partililer, il teşkilatını istifaya davet ettiler.
Erzurum’da 20 ilçe ve il teşkilatı ile gençlik ve kadın kolları yönetimleri baz alındığında 1000 kişilik salonda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun partisinin teşkilat mensuplarına hitap etmek üzere Erzurum’a geleceği şeklinde yorumlandı. 

Editör

Son Güncelleme: 09.03.2014 12:41
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.