CHP 89 YAŞINDA

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, “89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlığa doğru bir ışık gibi taşımıştır” dedi.

09 Eylül 2012 Pazar 11:53
CHP 89 YAŞINDA

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlığa doğru bir ışık gibi taşıdığını söyledi. İl Başkanı Cananoğlu’nun da katıldığı törende, CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü kutlandı. Havuzbaşı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende çelenk sunumu sonrası, saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, günün anlamına binaen yaptığı konuşmada, Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk gibi liderlere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Cananoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün Mustafa Kemal’e, Kemallere çok ihtiyacı var. O yüzden 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlığa doğru bir ışık gibi taşımıştır. Bu ışık Mustafa Kemal Atatürk’ün ve CHP’nin ışığıdır. Ulu Önder Atatürk,  Türkiye’ye ilkeleriyle çağ atlattırdı, halkın kendi kendini idare etmesini sağladı, dini devletten ayırdı, dini devletin üstüne koydu. İmam hatipleri, ilahiyat fakültelerini, Kur’an kurslarını kurdu. Dinin ne kadar üstün olduğunu o gün belirledi. CHP’nin bugün de Amerikan emperyalizmine karşı verdiği mücadele halen daha devam ediyor. O yüzde CHP olduğu sürece CHP ve Cumhuriyet sistemi ilelebet payidar kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

İl Başkanı Cananoğlu’nun ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı Yakup Aslan, kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Aslan, şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen Cumhuriyet Halk Partisi, bugün 89 yaşında. Yıkılan bir devletin enkazından yepyeni bir devlet oluşturarak halkımızın şanlı tarihine yeni bir sayfa daha açan partimiz CHP, Cumhuriyetimizle yaşıttır. Esir edilmek istenen bir ulusun karanlık talihinin şanlı bir kurtuluşla ve ardından da çağdaş bir devlet yapısıyla taçlandırıldığı Kurtuluş Savaşı'nda, parti örgütümüz en önemli hayati rolü oynayan bir örgüt olmuştur. Zaferin kazanıldığı 9 Eylül gününün anlamının büyüklüğü dolayısıyla, Mustafa Kemal Cumhuriyetin ilanının ardından dernek durumundaki örgütü partiye dönüştürerek, kuruluşunu da 9 Eylül tarihinde ilan etmiştir.”

Türkiye’de günümüzde Amerikan güdümlü politikaların gerçekleştirildiğini öne süren Aslan, şöyle devam etti.

“Bugün iktidarda olan AKP hükümeti, IMF ve AB güdümlü reçeteler, ABD güdümlü politikalar ile Türkiye'yi tam bir kaosa ve karanlığa sokmuş, uçurumun eşiğine getirmiştir. Bağımsızlık politikası terk edilmiş, üniter devlet anlayışından vazgeçilmiş, Cumhuriyet rejimi adım adım tasfiye edilme sürecine sokulmuş, ordumuzun yapısı işgal altındaki ülkelerin ordu yapısına göre şekillendirilmeye başlanmıştır. Türkiye, işbirlikçi AKP iktidarı tarafından geçmişte kendilerine karşı bağımsızlık savaşı verdiğimiz emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda karanlık bir çıkmaza doğru itilmektedir. Bu süreçte halkımız da uygulanan ekonomik politikalar sonucu tarihin en büyük yoksullaştırma politikasının mağduru olmuş, adeta bir kangren halini alan işsizlik toplumun kanayan yarası haline gelirken, emek ve alın terinin sömürüsü en acımasız biçimde sürdürüldüğü bir aşamaya kadar dayanmıştır. İşte bu noktada CHP, yine taşıdığı tarihi görevinin verdiği sorumluluk ve ulusal bağımsızlık ve çağdaşlık anlayışından kaynaklanan kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğini de kuran bir parti olma hedefi ile “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak muhalefet görevindedir.”

Editör

Son Güncelleme: 09.09.2012 14:19
Anahtar Kelimeler:
CHP Erzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.