BİZİM KIRSALA BAKIŞIMIZ MASABAŞI YAKLAŞIMI DEĞİLDİR

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Dirgeni eğişi bilen, mazıyla bonduruku tanıyan, şorakla kurakı tarif edebilen, biri, Bu coğrafyanın bir evladı, bu toprakların çocuğu olarak bizim tarım sektörüne bakışımız kürsü, masabaşı yaklaşımı değildir, samimidir kalbidir.” dedi.

23 Ağustos 2015 Pazar 17:53
BİZİM KIRSALA BAKIŞIMIZ MASABAŞI YAKLAŞIMI DEĞİLDİR
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Dirgeni eğişi bilen, mazıyla bonduruku tanıyan, şorakla kurakı tarif edebilen, biri, Bu coğrafyanın bir evladı, bu toprakların çocuğu olarak bizim tarım sektörüne bakışımız kürsü, masabaşı yaklaşımı değildir, samimidir kalbidir.” dedi. 

ALVARLI EFE, YUNUS EMRE VURGUSU

Aydemir, ‘Zihnimizi, mantalitemizi: Kırsal kesimi yoksulluk, yolsuzluk alanı olarak gören, bu kesimi romanları, şiirleriyle istismar ederek ünlenen sosyalizm istismarcıları değil, Yaratılanı yaradandan ötürü seven ve çağrısı Hak için halkı sevmek olan Yunus Emreler, Alvarlı Efeler, Aşık Veyseller şekillendirmiştir şükürler olsun.” vurgusunu yaptı.

AYDEMİR DEREBOĞAZI’NIN KONUĞU OLDU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, tarım sektörüne yönelik sahadaki inceleme ve istişare toplantılarını devam ettiriyor. İl tarım sektörüne yön veren kamu kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışma ve yatırımları izleyen, öngörü ve hedeflerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Büyükşehir yasasıyla birlikte Mahalleye dönüşen Dereboğazı Köyü’nü ziyaret etti. Köy sakinlerinin konuğu olan Aydemir, tarım kesimi yaşayanlarının beklentilerini dinledi, tarım sektörüne yönelik projelerini paylaştı ve kurulan gönül sofrasında istişarelerde bulundu.

ÇAĞDAŞ TANIMLAMA

Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarının tarım sektörüne taşıdığı en önemli faydalardan birinin, belki de ön önemlisinin, ‘çiftçi ve besicinin’ kısaca tarım kesiminin kendi gerçekleriyle yüzleşmesini sağlaması olduğunu ifade etti.

SIRADANLIKTAN FARKINDALIĞA GEÇİŞ

Aydemir, ‘Diğeri kırsal kesim yaşayanlarına proje yaklaşımı sergilenerek, kendini ifade etmesine destek ve güç katmak, kırsal kesim yaşayanlarını sıradanlıktan farkındılığa ulaştırmak olmuştur. 2002’ye dek, sadece yönetilen ve yönlendirilen kırsal kesimin, milli iradenin en güçlü sesi ve ifadesi olduğu gerçeği, 2003’ten sonra kaydedilen atılımlar ve hayata geçirilen alt yapı yatırımları, sosyal hizmetler ve ekonomik desteklerle vurgulanmıştır.Kırsal kesimde, ilk kez bir kalkınma ve gelişme heyecanı oluşturulmuş, ekonomik fırsat ve imkanlarla tanışan çiftçi ve besicimiz doğduğu yerde doyma ve yaşama kararlılığına kavuşturulmuştur. “dedi.

TARIM SEKTÖRÜNE YENİ VİZYON

AK Parti iktidarının tarım sektörüne getirdiği yeni vizyon içinde temel bir tarif bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Geçmişte, AK iktidar döneminde kırsalda yaşayanların ortak adı köylüydü. Sadece bu kadar. Bugün kırsal kesimde yaşayanların hakiki ölçüsünde tarifi çiftçi ve besicidir, tarım üreticisidir.Ve en önemlisi eşrefi mahlukattır. “ ifadelerini kullandı.

TARIMDAKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ

2002-2015 ekseninde AK Parti iktidarları döneminde, kırsal kesimin ciddi bir diriliş ve farkındalık süreci kaydettiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bugün duble yollar kavşağında yer alan ve ulaşım sorunu tamamen çözülmüş, üretimde kendisine ekonomik model ve projeler sunumu yanında özel desteklere kavuşturulmuş, sağlıkta hava ambulanslarıyla hizmet verilen bir kesimden söz ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış, gerek taşımalı eğitim ve gerekse kampüslerle çocuğunun geleceğine hizmet edilen bir kesimden söz ediyoruz. İnanç hassasiyet ve dikkatleri sebebiyle yıllarca horlanan, hatta bu yüzden itibarsızlaştırılmaya çalışılan, bugün ise inandığı gibi yaşama şartlarına kavuşturulmuş, inancıyla buluşturulmuş, düşüncesi ve inancı özel saygı gören bir kesimden söz ediyoruz. ‘Göç göç oldu, göçler yola dizildi’ ağıtlarıyla büyüdük. Muradımız, artık göç türkülerinin değil güç heyecan ve coşkusunun yaşandığı kırsal kesimdir. “ diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 23.08.2015 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.